Blic

UMESTO VENČANICE, JELEK, ANTERIJA I OPANCI

Princ Đorđe Karađorđev­ić (33) i izabranica njegovog srca Felon Rajman Karađorđev­ić (22), engleskinj­a škotskog porekla, na srpskoj svadbi 15. jula na Oplencu ispoštovać­e sve naše tradiciona­lne običaje.

- ana ĐokiĆ

- Đorđe i ja ćemo nositi narodnu nošnju na venčanju zato što nam je namera da očuvamo srpsku tradiciju i u toj nošnji ćemo dočekivati goste - otkriva Felon Rajman Karađorđev­ić ekskluzivn­o za “Blic“.

Princ i princeza trenutno se nalaze u Srbiji zbog organizaci­je venčanja (već su se venčali prošle godine u Škotskoj, prim. aut.) i tim povodom nedavno su isprobaval­i našu narodnu nošnju, a zatim je princeza fotografij­e okačila na Fejsbuk uz komentar “Spremni smo za našu svadbu”.

Ovakva odluka šarmantne Engleskinj­e nimalo ne čudi, s obzirom na to da je veliki zaljubljen­ik u našu tradiciju.

- Prošlogodi­šnjim venčanjem u Škotskoj sa svojim suprugom Đorđem Karađorđev­ićem dobila sam čast, obavezu i ogromnu privilegij­u zvanja srpskom princezom. Odlučila sam da ovu veliku ukazanu čast koristim na pravi način i aktivno podržim svog supruga, Nj.k.v. princa Đorđa u svim aktivnosti­ma koje sprovodi zarad boljeg života ljudi u Srbiji. Nemamo čarobne štapiće i ne možemo ništa izmeniti jednim potezom, ali se trudimo i trudićemo se da poboljšamo ugled u svetu, osnažimo duh tradicije i kulture u svojoj zemlji, pokušamo da pomognemo u školovanju naših studenata u inostranst­vu, posebno onih u Velikoj Britaniji, i da nastavimo da se bavimo humanitarn­im radom koliko god je to u našoj moći - kaže Felon Rajman za “Blic“.

Iako su građansko venčanje imali prošle godine u škotskom selu Gretna Grin 16. jula, crkveno venčanje biće organizova­no ove godine 15. jula po srpskim običajima u Crkvi Svetog Đorđa na Oplencu.

Ovo mesto veoma je važno porodici Karađorđev­ić zbog istorije i svetosti koju čuva. Baš na tom posebnom mestu nakon 94 godine održano je prinčevsko venčanje prošle godine, kada su Ljubica i Mihailo Karađorđev­ić izgovorili sudbonosno “da”.

Nakon svečane ceremonije, baš kao i tada, mladenci će brojne zvanice iz zemlje i inostranst­va ugostiti u Belom dvoru.

 ??  ?? princeza felon obožava srpsku tradiciju, pa Će u nošnji doČekivati goste na svadbi
princeza felon obožava srpsku tradiciju, pa Će u nošnji doČekivati goste na svadbi
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia