Blic

Dobro je, i drugi igraju za nas

Naš najbolji igrač u tekućim kvalifikac­ijama za Mundijal žali što nije dao gol Velsu, ali najavljuje pohod na Svetsko prvenstvo.

- LUKA DUMELJIĆ

Dušan Tadić, desetka fudbalske reprezenta­cije Srbije, veruje u sebe i saigrače da će se “orlovi” 2018. naći u Rusiji.

Da li su vas Velšani i ovoga puta tukli kao u Kardifu?

- U Beogradu su povukli ručnu, manje su nas tukli i udarali, jer je kriterijum suđenja bio drugačiji. Odlučili su se za defanzivnu taktiku, igrali su sa više igrača u odbrani da bi nam smanjili prostor, pa nije bilo potrebe da nas mnogo udaraju. Mogli smo njihovu defanzivno­st bolje da iskoristim­o, ali nismo uspeli - rekao je Tadić za “Blic”.

Zadovoljni ste nerešenim rezultatom?

- Da nam je neko pre utakmice ponudio da osvojimo bod umesto tri, niko iz selekcije to ne bi prihvatio, jer smo želeli pobedu. Ali, s obzirom na to kako se situacija odvijala na terenu, moramo da budemo zadovoljni. Kada pogledamo tabelu, i dalje smo prvi i imamo veliku šansu da se plasiramo na Svetsko prvenstvo. Ipak, ono što mi posebno smeta je što smo ponovo jurili rezultat. Ne sme da nam se dešava da prvi primimo gol. Nadam se da ćemo u sledećim mečevima to ispraviti.

Jedino protiv Velsa u kvalifikac­ijama niste uspeli da budete strelac ili asistent?

- Baš mi je krivo zbog toga, ali šta da se radi... Najbitnije je da nismo izgubili, a ja smatram da sam važan deo ekipe. Želeo sam da zatresem mrežu, ali nisam uspeo. Strelac je bio Aleksandar Mitrović i srećan sam zbog njega. Nekada uspete da postignete gol, da zabeležite asistencij­u, ali i kada vam to ne pođe za rukom, onda se trudite da ispunite sve defanzivne zadatke. Uostalom, nije ni bitno ko postiže golove, samo da se mi plasiramo na Mundijal.

Može li Srbija da pobedi sve protivnike do kraja kvalifikac­ija?

- Mi težimo ka tome, a to se u fudbalu nikada ne zna. Dobro je što se rezultati ostalih mečeva iz naše grupe dobro odvijaju po nas. Pred nama su okršaji sa Moldavijom i Gruzijom na našem terenu, dok s Ircima i Austrijanc­ima igramo u gostima. Idemo korak po korak, a ja verujem da možemo da trijumfuje­mo protiv svih ovih ekipa.

Atmosfera na stadionu “Rajko Mitić”?

- Izuzetno me raduju pune tribine. Smatram da smo igrama zaslužili da navijači napune stadion, a atmosfera bi mogla biti malo bolja. Da protivniku ne bude svejedno kada istrči na teren. Čini mi se da se vratio kult reprezenta­cije, a naš cilj je da navijači budu srećni posle svakog meča - zaključio je Tadić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia