Blic

Ivanović: Daleko smo od plasmana u Rusiju

Krenuli smo bojažljivo, pun stadion nas je sputao. Iako smo prvi, još ništa nismo uradili - kaže as Zenita.

- M. Zarić

“Orlovi” su na meču protiv Velsa imali neverovatn­u podršku sa tribina, ali nisu uspeli da savladaju Velšane. Ipak, remijem (1:1) fudbaleri Srbije su ostali na prvom mestu i na pravom putu ka plasmanu na Mundijal.

- Bod protiv Velsa je osvojen teškom mukom. Ušli smo u meč bojažljivo, kao da nas je pun stadion sputao, ovo je bio prvi meč ove generacije koji je odigrala pred toliko ljudi. Na nas je uticao i taj penal. U drugom poluvremen­u smo dominirali, imali dosta šansi i ostaje žal što nismo uspeli da dobijemo. Nadam se da ćemo u budućnosti igrati još bolje, svaki naredni duel će biti sve teži i nadam se da ćemo smoći snage da se domognemo Rusije - istakao je kapiten Branislav Ivanović.

Uprkos osvojenom bodu, Srbija je ostala lider u grupi D jer je i Republika Irska remizirala sa Austrijom.

- Ovo je ravnopravn­a grupa, sve ekipe su u ovom kolu odigrale nerešeno. Ništa još nismo uradili iako smo na prvom mestu. Želimo tu i da ostanemo, ali je dalek put do plasmana na Svetsko prvenstvo u Rusiju. Moramo da pobedimo Moldaviju u narednoj rundi kako bismo se na idealan način pripremili za meč sa Irskom, koji je možda i presudan.

Izabranici Slavoljuba Muslina su ponovo morali da jure prednost, i to nakon što su Velšani poveli iz penala koji je skrivio Luka Milivojevi­ć. Vezista je u šesnaester­cu povukao Sema Vouksa.

- Taj penal... Vouks je već udario loptu i Velšani su se već vraćali u odbranu, a sudija je pokazao na belu tačku. Takvi jedanaeste­rci se teško sviraju, ali na sudiji je da odluči. Nažalost, nije presudio u našu korist - rekao je Ivanović.

Vouks je već šutirao, a sudija je svirao penal. Takvi jedanaeste­rci se teško sviraju, ali je Portugalac presudio za njih, rekao je Ivanović

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia