Blic

Slepi ubica za ubistvo žene dobio 11 godina zatvora

DRŽAVNI PRVAK U BACANJU KUGLE ZAKLJUČIO SPORAZUM O PRIZNANJU KRIVIČNOG DELA

- B. Vučković

Miloš Čodanović (28), koji je 7. februara ove godine sa više uboda kuhinjskim nožem ubio bivšu suprugu Moniku Ikotić (43), osuđen je na 11 godina zatvora, saznaje „Blic“.

Državni prvak u bacanju kugle sa oštećenim vidom je potpisao sporazum o priznanju krivičnog dela sa Višim javnim tužilaštvo­m u Subotici.

- Viši sud u Subotici je prihvatio sporazum o priznanju krivice zaključen između višeg javnog tužioca i okrivljeno­g i osudio ga na kaznu zatvora u trajanju od 11 godina za krivično delo ubistvo - kaže za „Blic“Rajko Maravić, portparol Višeg suda u Subotici.

Miloš Čodanović nema pravo žalbe na presudu koja je doneta 9. juna, a prema nezvanični­m informacij­ama, pitanje je dana kada će iz Okružnog zatvora u Subotici biti prebačen najverovat­nije u zatvor u Sremskoj Mitrovici.

Dok je predmet bio još u fazi istrage, pre dva meseca, Čodanović je čak ulagao i žalbu na rešenje o produženju pritvora, a zatim su stručnjaci veštačili ubicu u Specijalno­j zatvorskoj bolnici u Beogradu. Kako se svirepo ubistvo dogodilo posle tragedije, ispričala je za „Blic“Julija Ikotić, majka žrtve. Iako nisu bili više u braku, ubica je došao u Monikinu kuću sa buketom cveća, što je sirotu ženu navelo da pomisli da želi pomirenje.

- Bili su u kuhinji i ja sam odjednom začula jauke svoje ćerke. Uletela sam u prostoriju, uhvatila sam nož i vukla sam ga za kaput. Gurnuo me je i seo na mene, a Moniku je i dalje ubadao nožem. Držao je nogom vrata, hteo je i mene da ubije, ali sam nekako uspela da izađem iz kuhinje i pozovem Hitnu pomoć - ispričala je Julija Ikotić.

Monika Ikotić je preminula u subotičkoj Opštoj bolnici od smrtonosni­h udaraca i posekotina na levoj šaci, levoj podlaktici, nadlaktici, levoj dojci i dubokog reza ispod potiljka, koji se pružao do kičmenog stuba. Za sobom je ostavila dvoje dece iz prvog braka, dok je sa ubicom bila u braku tri godine, do 2016. godine.

 ??  ?? ubica i žrtva bili su u braku tri godine
ubica i žrtva bili su u braku tri godine
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia