Blic

Za Srbiju se penjemo i na obruč ako treba

Igračice našeg nacionalno­g tima, čiji je “Blic” veliki medijski sponzor, sa optimizmom očekuju prvu utakmicu na Evrobasket­u sa Grčkom (petak, 18.30).

- nebojša todoroviĆ

Pripreme su završene, mesec dana napornog rada je iza naših kraljica, koje brane tron na šampionatu osvojenom pre dve godine, čime su napravile istorijski uspeh. Već sutra ih očekuje početak EP i duel sa Grčkom od 18 sati. “Blic” ih je sa aerodroma tradiciona­lno ispratio na veliko takmičenje, kao što su one nedavno gostovale u našoj redakciji, što im je prema njihovim rečima do sada donosilo sreću.

Nasmejane i raspoložen­e, kako samo one umeju, košarkašic­e Srbije su zračile optimizmom pred ukrcavanje u avion. Njihova poruka je jasna: zajedno će se boriti za državni dres kao i proteklih godina, po čemu su postale prepoznatl­jive, držaće se zajedno i učiniti sve što je u njihovoj moći da opet obraduju naciju. Zlatna medalja osvojena 2015. u Budimpešti je za pamćenje, sada će svi na naše devojke gledati sa dodatnom pažnjom i motivacijo­m, ali

su evropske šampionke spremne da prave nova čuda. To govore njihovi osmesi, raspoložen­je, volja i posvećenos­t da opet urade nešto veliko.

- Smejem se naravno, tako mi je lakše iako je rano, onda uvek sve lepše prođe - rekla je Saša Čađo, odličan šuter, dok su na aerodromu strpljivo čekale polazak.

Najmlađa među kraljicama je Aleksandra Crvendakić rođena 1996, svetla budućnost naše košarke, koja bi sa 21 godinom mogla da zablista u Pragu.

- Uvek nam je čast i drago da igramo za Srbiju. Nema nikakvih trzavica među devojkama, atmosfera je uvek

super. Sonja Petrović, Jelena Milovanovi­ć i ostale devojke su meni bile uzori, sada učim od njih i idemo zajedno na prvenstvo. Nadam se da ću imati malo veću ulogu u ekipi na EP, znam da će mi one pomoći i nikad nisam osećala kao da sam najmlađa - priča Crvendakić­eva za “Blic”.

Kako kaže, osvojene medalje, evropsko zlato i olimpijska bronza vuku ih ka daljim uspesima.

- Čim smo završile sezone u klubovima, okupile smo se i došle da se spremamo za Srbiju. Pokušavamo da radimo ono što nam selektor Karadžić traži. Mogu da pokrivam pozicije tri i četiri, nije mi problem. Šta god treba, što se kaže i na koš da se popnemo. Smatram da koliko daješ, toliko ti se vraća - ističe Crvendakić­eva.

Početak Evrobasket­a se približio, posle meča sa Grkinjama, izabranice Stevana Karadžića dan kasnije očekuje derbi sa Francuskom (20.30). U nedelju će moći da predahnu, dok grupnu fazu završavaju u ponedeljak (15) duelom sa Slovenijom.

Devojke, srećno!

 ??  ?? KOŠARKAŠIC­E DOPUTOVALE U PRAG GDE U PETAK POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO NA KOJEM BRANIMO ZLATO „blic“je na aerodromu „nikola tesla“ispratio srpske košarkašic­e koje Će na evrobasket­u u pragu braniti titulu osvojenu pre dve godine u budimpešti
KOŠARKAŠIC­E DOPUTOVALE U PRAG GDE U PETAK POČINJE EVROPSKO PRVENSTVO NA KOJEM BRANIMO ZLATO „blic“je na aerodromu „nikola tesla“ispratio srpske košarkašic­e koje Će na evrobasket­u u pragu braniti titulu osvojenu pre dve godine u budimpešti
 ??  ?? moskovljan­i su teodosiĆu ponudili dvostruko veĆi ugovor
moskovljan­i su teodosiĆu ponudili dvostruko veĆi ugovor
 ??  ?? Smejemo se naravno. Tako nam je lakše i uz veselje brže prođe vreme. Nestrpljiv­e smo da izađemo na teren, kaže Saša Čađo prvo javljanje iz praga: košarkašic­e u hotelu
Smejemo se naravno. Tako nam je lakše i uz veselje brže prođe vreme. Nestrpljiv­e smo da izađemo na teren, kaže Saša Čađo prvo javljanje iz praga: košarkašic­e u hotelu
 ??  ?? CRVENDAKIĆ SE ODMARA UZ KNJIGE ... sanja mandiĆ, aleksandra crvendakiĆ i tina jovanoviĆ
CRVENDAKIĆ SE ODMARA UZ KNJIGE ... sanja mandiĆ, aleksandra crvendakiĆ i tina jovanoviĆ
 ??  ?? nigde bez osmeha: jelena milovanovi­Ć...
nigde bez osmeha: jelena milovanovi­Ć...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia