Blic

Denver koristi Jokića kao magnet

SRPSKI KOŠARKAŠ PRIVLAČI SLOBODNE AGENTE KOJI BI DA POTPIŠU ZA NAGETSE

- A. P. „

“Zvali su me igrači koji su rekli da žele da igraju sa Nikolom”, kaže generalni menadžer kluba iz Denvera Tim Koneli.

Nikola Jokić je i dalje glavna tema u Denveru, iako su Nagetsi pre gotovo dva meseca završili takmičenje. Razlozi za popularnos­t su predstojeć­i draft (22. jun), kao i početak pregovora sa slobodnim agentima.

Generalni menadžer Denvera Tim Koneli otkrio je da su ga kontaktira­li brojni slobodni igrači koji žele da dođu u klub kako bi igrali sa Jokićem.

- Sa slobodnim agentima možemo da pregovaram­o od 1. jula. Međutim, već su me zvali agenti košarkaša koji su mi rekli: “Tim, slušaj, moji momci bi da igraju sa Nikolom.” To je neverovatn­o, Nikada u karijeri mi se nije dogodilo ništa slično. Priča sa Nikolom Jokićom ne prestaje da me oduševljav­a. Sada svi znamo koliko je on stvarno dobar. Način na koji on igra privlači druge košarkaše. Neverovatn­o. Možemo da budemo presrećni što je Nikola deo Denvera - izjavio je Koneli.

On ne krije da će Denver pokušati da maksimalno iskoristi Nikolinu popularnos­t.

- Ovo je jedan od načina da se napravi šampionska ekipa. Nikola je mlad igrač i budućnost je NBA lige. Zato je i normalno da drugi igrali žele da budu deo tima. Imamo spisak igrača koje bismo voleli da dovedemo i sa kojima ćemo da pregovaram­o. Moramo dobro da razmislimo jer ponekad klubovi potroše više novca nego što igrač realno vredi. Sa druge strane, imate i dobre košarkaše koji nisu skupi i koji se odriču velikog novca da bi igrali u dobrom klubu. To je, recimo, slučaj sa igračima u Golden Stejtu, gde su neki od košarkaši plaćeni manje nego što stvarno vrede.

Denver će pokušati da “profitira” i na NBA draftu, koji će se održati 22. juna.

- Draft je prava lutrija. Visoki pikovi ne znače da su dobili džek-pot. Pogledajte samo kako smo mi prošli pre dve godine kada smo uzeli Nikolu Jokića. Znamo šta nam je potrebno i dobro ćemo izabrati. Tek posle drafta ćemo krenuti u lov na slobodne agente. Optimisti smo - dodao je generalni menadžer Nagetsa Tim Koneli.

 ?? TIM KONELI, GEN. MENADŽER DENVERA ?? Priča sa Nikolom Jokićm je neverovatn­a. Ovo mi se nikada ranije nije dogodilo da neko traži da dođe u Denver zbog drugog igrača mnogi košarkaši žele da preĐu u denver samo da bi igrali zajedno sa nikolom jokiĆem
TIM KONELI, GEN. MENADŽER DENVERA Priča sa Nikolom Jokićm je neverovatn­a. Ovo mi se nikada ranije nije dogodilo da neko traži da dođe u Denver zbog drugog igrača mnogi košarkaši žele da preĐu u denver samo da bi igrali zajedno sa nikolom jokiĆem
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia