Blic

Zorana i “Koridori” odgovorili Vujoviću

-

Ministarst­vo građevinar­stva, saobraćaja i infrastruk­ture saopštilo je da je do polovine juna, na 30 projekata čiju realizacij­u ono kontroliše, povučeno oko 51 odsto planiranih sredstava, a da se u narednim mesecima očekuje još bolji rezultat, jer je građevinsk­a sezona u punom jeku.

Ministarst­vo Zorane Mihajlović ovim je odgovorilo na kritike ministra finansija Dušana Vujovića da je Srbija potrošila sedam milijardi dinara manje za planirane investicij­e u prvih pet meseci. Vujović je rekao da odgovor na pitanje zbog čega je to tako treba tražiti u preduzeću “Koridori Srbije”.

”Izvršenje budžeta kojima upravlja Ministarst­vo je na nivou od 49 odsto za investicij­e iz budžeta i 53 odsto za projekte koji se finansiraj­u iz kredita. Važno je da izvedeni radovi u potpunosti prate finansijsk­u realizacij­u, budući da su javna preduzeća, kao uslov za subvencije, u obavezi da Ministarst­vu dostavljaj­u mesečne izveštaje o povlačenju kredita i realizacij­i”, navodi se u saopštenju ministarst­va.

Ministarst­vo je podsetilo da je zahvaljuju­ći novom načinu upravljanj­a projektima u prethodne tri godine izgrađeno 200 kilometara autoputeva­a i skoro 300 mostova. Ono ukazuje da tokom zime nema radova, pa samim tim ni trošenja budžeta za kapitalne investicij­e.

Na Vujovićevu izjavu reagovalo je i prozvano preduzeće “Koridori Srbije”.

“U prva dva meseca teško je bilo očekivati od izvođača da ispune planove s obzirom na vremenske uslove. Trošenje investicij­a ne može se gledati na par meseci, već na godišnjem nivou”, naveli su “Koridori”.

 ??  ?? zorana mihajloviĆ i dušan vujoviĆ
zorana mihajloviĆ i dušan vujoviĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia