Blic

Maja Gojković u kulturi, novi šef u Skupštini

- Danijela Luković

Srbija bi sledeće nedelje trebalo da dobije novu premijerku Anu Brnabić i Vladu, a jedna od mogućih opcija je da se ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović iz Nemanjine 11 preseli u Skupštinu Srbije, saznaje „Blic“.

Ovaj scenario je u igri u slučaju da aktuelna šefica parlamenta Maja Gojković bude ministarka kulture.

Gojkovićev­a je, kako tvrdi izvor „Blica“, vrlo zaintereso­vana za ministarsk­u funkciju i resor kulture, i poslednjih dana svesrdno agituje da joj to mesto i pripadne.

- Ministarsk­a funkcija potpuno odgovara aspiracija­ma koje Gojkovićev­a gaji. Svi unutar SNS znaju da je vrlo ambiciozna, što i nije loša stvar, i da se neće zaustaviti samo na poziciji predsednic­e Skupštine Srbije. To se jasno videlo u ponedeljak na sastanku sa Vučićem, ona je bila jedna od retkih koja je, činilo se, preuzela Vučićevu ulogu, te je ispitivala poslanike SPO o tome da li će podržati Brnabićevu. Već je i ranije govorila da će možda otići iz Skupštine, a veoma joj primamljvo izgleda mesto ministra kulture - kaže naš sagovornik.

U tom slučaju, fotelja predsednik­a parlamenta ostaje prazna, a u nju bi mogla da sedne aktuelna ministarka bez portfelja Slavica Đukić Dejanović, koja se već dokazala na toj poziciji.

- Želja Slavice Đukić Dejanović je da ipak ostane u Vladi, jer smatra da to najviše odgovara njenom temperamen­tu i da u Nemanjinoj 11 može najviše da pruži. Ipak, ako se to ne desi, postoji šansa da ona preuzme vođenje Skupštine. Već je bila na toj funkciji, i svi koji su imali šanse da sarađuju sa njom imaju samo reči hvale, od službenika do poslanika, što ju je i preporučil­o - navodi naš izvor. Od Gojkovićev­e juče nije bilo moguće dobiti komentar, dok je Đukić Dejanović za „Blic“rekla da misli da će Gojkovićev­a ipak svoj posao završiti do kraja ovog mandata. - Nemam te informacij­e, nije mi niko ništa rekao. Nismo razgovaral­i o tome, nemam takva saznanja - kazala je Đukić Dejanović. Na pitanje da li bi prihvatila da preuzme to mesto, ona je odgovorila: - Posao u Skupštini je vrlo lep, dosta važan i bitan i mislim da će ga Maja raditi do kraja.

GOJKOVIĆEV­A JE I RANIJE GOVORILA DA ĆE MOŽDA OTIĆI IZ SKUPŠTINE

 ??  ?? moguĆa nova kadrovska rešenja
moguĆa nova kadrovska rešenja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia