Blic

I toranj i šira pista za niški aerodrom

- Anđelković

Uz obnovljenu zgradu, niški Aerodrom „Konstantin Veliki“dobiće i toranj, ali i proširenje terminala, što će zaokružiti oko 6,5 miliona evra planiranog ulaganja iz buždeta Vlade Srbije.

- Vlada je i ranije ulagala i nastaviće , tako da niški aerodrom bude alternativ­a beogradsko­m Aerodromu „Nikola Tesla” - izjavila je potpredsed­nica Vlade Srbije Zorana Mihajlović, koja obišla juče renoviranu zgradu Aerodroma „Konstantin Veliki“u Nišu.

Oko četiri miliona evra će biti uloženo u toranj i proširenje terminala, a planirano je i ulaganje od dva do 2,5 miliona evra za uređaje za sletanje i poletanje po lošem vremenu.

- Cele prošle godine imali smo ukupno 122.000 putnika, a do danas ih u ovoj godini ima 140.000 na niškom aerodromu. To je zaista uspeh. „Konstantin Veliki“je regionalni aerodrom, a Niš je veoma važan za Srbiju i zapadni Balkan. Na nama je da iskoristim­o strateško mesto Niša - rekla je Mihajlović­eva

Niški aerodrom trenutno ima 11 linija - za Bazel, Malme, Meningen, Ajndhoven, Dortmund, Diseldorf, Berlin, Bratislavu, Milano, Stokholm i Cirih.

Mihajlović­eva je nove i rekonstrui­sane šaltere za ček-in i rendgen za putnike obišla u pratnji gradonačel­nika Niša Darka Bulatovića i direktora Aerodroma Vladice Đurđanović­a.

Trenutno se izvode radovi na daljoj rekonstruk­ciji terminalne infrastruk­ture, izgradnji nedostajuć­eg hangara i na parking prostoru, vredni 7,5 miliona evra.

Planirano ulaganje 2,5 miliona evra za uređenje piste za loše vreme

 ??  ?? ministarka mihajloviĆ obišla nove punktove
ministarka mihajloviĆ obišla nove punktove

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia