Blic

Plašim se, ubiće i mene i dete

„Dugo sam se borila sa nasilnikom, celih 17 godina, a onda je pokušao da ubije i mene i svoje dete. Znam da se na ovome neće završiti.“

- B. Bogosav

Ovako priča za „Blic“Ana N. (38), žena koju je u utorak usred bela dana na pijaci u Beloj Crkvi pokušao nožem da ubije bivši muž Siniša N. (47).

Ana N., koja je trenutno u bolnici zbog povreda koje je zadobila kada ju je Siniša izbo nožem u ruku, sa nasilnikom se sudila i svaki put, kako kaže, on je prošao bez kazne.

- Znam da zakon ne funkcioniš­e kod nas. Ne znam kome više da se obratim. On je mogao i može da me ubije ogorčena je i uplašena Ana.

Ovu ženu i njenu ćerku T. N. (15) od sigurne smrti spasao je N. R., radnik menjačnice na pijaci u Beloj Crkvi, koji je u trenutku drame bio na svom radnom mestu.

- Držao je nož i svim silama pokušavao da nesrećnu ženu ubije. Gurao joj je nož u stomak i samo pukom srećom nije uspeo da ostvari svoju zamisao - priča N. R. za „Blic“.

U utorak ujutru kada se drama odigrala N. R. je došao kao po običaju na posao u menjačnicu na pijaci u Beloj Palanci. Kao i svaki dan, smenjivali su se ljudi koji su došli da promene novac, a onda je čuo galamu i vrisak koji nikada neće zaboraviti.

- Ustao sam i video kako neko trči ka kiosku. Video sam ženu koja trči i muškarca koji ide za njom. Odmah zatim ugledao sam devojčicu koja ide za njima. Kasnije sam saznao da je to njihova ćerka - priseća se N. R.

Nekoliko sekundi kasnije ovaj heroj primetio je da muškarac u ruci drži nož i da pokušava da ubode nesrećnu ženu u stomak.

- To se sve odigravalo na metar od menjačnice gde radim. Istrčao sam i uhvatio za ranac ženu, vukao sam ga toliko da je u jednom trenutku pukao. Muškarac je ležao preko žene i držao nož koji je gurao ka njenom stomaku - kaže spasilac.

On se priseća da je nekako uspeo da izvuče devojčicu iz ruku njenog nasilnog oca, a odmah zatim je uzeo policu koja se nalazila pored njih i udario monstruma, koji je odmah zatim pobegao. Majka je ležala u krvi.

- Mislio sam da ju je ubo u stomak, međutim nije, na sreću. Nožem joj je probio ruku ispod lakta. Ruka joj je bila skroz probušena. Mislim da bi je ubio da nisam reagovao. Izgubila je mnogo krvi - i dalje u šoku priča ovaj heroj.

Kako kaže, policija je ubrzo uhvatila nasilnika, a nesrećna žena je prevezena u bolnicu.

- On je čak posekao i svoju ćerku. Devojčici je šaka bila posečena, verovatno kada ja pokušala da spreči oca da ubije njenu majku. Odveo sam ih obe u bolnicu, a žena je zatim operisana - kaže N. R..

On dodaje da je Anu znao iz viđenja, dok nasilnika nikada pre nije video.

- Ona je bila u svesnom stanju kada se to dogodilo. Niti je vikala, niti je tražila pomoć - objašnjava on.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia