Blic

Mihajlo posle brata sahranio i oca Ištvana

Ištvan Makša (40), koji je preminuo posle dve nedelje lavovske borbe za život pošto je povređen u udesu u Bugarskoj, sahranjen je juče na groblju u Vrbasu.

-

Tragično nastradalo­g Ištvana na večni počinak ispratili su članovi porodice, prijatelji, a sin Mihajlo (17), nakon brata Miloša (14) koji je takođe izgubio život u saobraćajn­oj nesreći u Bugarskoj, sada je sahranio i oca. Skrhani bolom, okupljeni su tačno u 16 sati na centralnom groblju u Vrbasu ispratili Ištvana na večni počinak.

Marija Husta Makša, Ištvanova sestra, skrhana bolom ne može da dođe sebi od svega što ih je zadesilo.

- Svi smo zanemeli i očajni. Njegova deca su sa nama i dobro su - smogla je snage da kaže Marija.

Ištvanova supruga Dravka još ne zna da je ostala bez sina i muža u saobraćajn­oj nesreći u kojoj je i ona sama teško povređena. Ona je i dalje u bolnici u Bugarskoj, gde se oporavlja od povreda koje je zadobila.

Kako za “Blic” priča Aleksandar Stamatović, srpski konzul u Bugarskoj, njeno stanje je stabilno i sve vreme pita za svoje najbliže. Istinu da su stravičnu nesreću preživeli samo ona i sin Marko (4), koji je zadobio potres mozga, i dalje niko nema snage da joj kaže.

- Dravka uglavnom spava. Samo se povremeno budi. Nemam reči za sve ovo. Kako se sudbina sa nekim poigra na najgori mogući način kaže Stamatović.

Nezapamćen­a tragedija u kojoj su život izgubili Miloš i Ištvan Makša, a Dravka i Marko povređeni, dogodila se na magistraln­om putu koji od Sofije vodi ka granici sa Grčkom, kada su se direktno sudarili putnički automobil “honda”, u kojem je bila porodica Makša, i BMW, u kojem je bila porodica iz Bugarske. Porodica Makša krenula je na letovanje u Grčku, a u drugom automobilu bila je porodica koja se vraćala iz Grčke. Kako saznajemo, dva člana bugarske porodice teško su povređena, dok je treći lakše povređen. B. Bogosav

 ??  ?? majka poginulog deČaka miloša i ištvanova supruga dravka još je u bolnici i stalno pita šta joj je sa Članovima porodice
majka poginulog deČaka miloša i ištvanova supruga dravka još je u bolnici i stalno pita šta joj je sa Članovima porodice
 ??  ?? miloš je sahranjen .juna
miloš je sahranjen .juna

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia