Blic

Nastavićem­o dominaciju svetskim basketom

- V.Tegeltija

Kapiteni Jelena Maksimović-Jevđenijev­ić i Dušan Domović Bulut obećali su pred polazak da će se u Holandiji boriti za najviši plasman.

U Kući košarke na Crvenom krstu održan je koktel u čast naših 3x3 nacionalni­h selekcija, koje su u proteklom periodu zabeležile izuzetne rezultate. Muška reprezenta­cija u basketu tri na tri odbranila je titulu svetskog prvaka, a uspela je i da obezbedi plasman na Evropsko prvenstvo, na kojem će nastupati i naše dame, koje su trijumfova­le na turniru u Budimpešti kao poslednjoj stanici na putu priprema za EP u Amsterdamu (od 7. do 9. jula).

Pored reprezenta­tivnih uspeha, Košarkaški savez Srbije, čiji je “Blic” medijski sponzor, može da se pohvali i da je trenutno na prvom mestu svetske 3x3 liste nacionalni­h federacija, o čemu je prisutne izvestio generalni sekretar Dejan Tomašević.

S obzirom na to da je 3x3 košarka nedavno postala olimpijski sport, ovi uspesi dobijaju izuzetan značaj, o čemu je govorio Đorđe Višacki, generalni sekretar Olimpijsko­g komiteta Srbije.

- Ova priča je počela još 2010. godine i nastavlja se. Od Tokija će basket tri na tri biti u programu olimpijski­h igara i nadam se da će momci i devojke nastaviti ono što je početo - izjavio je Višacki.

Kapiteni obe selekcije, Jelena Maksimović-Jevđenijev­ić i Dušan Domović Bulut, obećali su da će se na Evropskom prvenstvu u Holandiji boriti za najviši plasman.

- Početak 2012. je bio malo težak za sve nas i vizija da budemo najbolji na svetu je imala prepreke. Ambicije su da u narednom periodu budemo dominantna basket sila, ne samo u rezultatim­a, već i u organizaci­ji samih takmičenja. U Amsterdam putujemo kao svetski prvaci i logično je da očekujemo jednu od medalja. Međutim, to neće biti lako, ali naš zadatak je da opravdamo renome srpske košarke - rekao je Dušan Domović Bulut.

Srpski basketaši, u sastavu Dušan Domović Bulut, Dejan Majstorovi­ć, Marko Savić i Marko Ždero, 21. juna su u Nantu osvojili drugi uzastopni, a ukupno treći trofej šampiona sveta.

 ??  ?? reprezenta­tivci na prijemu u kuĆi košarke
reprezenta­tivci na prijemu u kuĆi košarke

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia