Blic

U očaju vikao: „Jao meni, ubio sam brata!“

„Jao meni, ubio sam brata!“, povikao je Radoslav Rakić iz Kuzmina, videvši da je greškom, umesto divljeg vepra, hicem iz lovačke puške u petak posle 15 sati usmrtio svog brata od strica Gorana Rakića!

- N. Božić

U sremskom selu Kuzmin juče žalost, dve kuće Rakića u Sremskoj ulici zavijene u crno.

Ispred kuće pokojnog Gorana (39) sede rođaci i prijatelji. Goranova supruga Nataša uplakana i nema od bola, izvinjava se što ne može da priča.

- Teško nama, kakvog sina smo izgubili! Kud u lov sad da krene! Došao po njega brat Radoslav, a ovaj moj kod ovaca radi. Ajde, kaže tata, idem ja malo. Kud ode u smrt, pustiti ga nisam trebao - krši ruke i kroz plač priča otac Slavko.

Iza Gorana je ostalo dvoje dece, sin Marko (15) i ćerka Aleksandra (12).

Telo pokojnog Gorana Rakića nalazi se na Institutu za sudsku medicinu u Novom Sadu na obdukciji, a sahrana će biti sutra u 13 sati na seoskom groblju u Kuzminu.

- Teško nam je, o familiji se radi. Volela se braća kao da su rođeni, razdvajali se nikad nisu. Zar ovako nešto da se desi? Sudbina, eto šta je! Radu su drugovi bukvalno iz svinjca u lov izvukli, evo njegovog radnog odela, još na prekrupu miriše. Nije ni hteo da ide, ćerkicu je nameravao da vodi na slavu u Bosut. Kud je i otišao! Ostalo dvoje dečice iza njega, sin i ćerka od 11 i četiri godine. Kad je video šta je uradio, povikao je: „Jao meni, ubio sam brata!“- sa bolom pričaju Radoslavlj­evi roditelji Jelica i Ivan, koji su odmah nakon nesreće otišli kod rođaka.

Radoslavu Rakiću po nalogu tužioca određeno je zadržavanj­e do 48 sati, a potom će uz krivičnu prijavu za krivična dela - teška dela protiv opšte sigurnosti i nedozvolje­n lov - biti priveden na saslušanje u Više tužilaštvo u Sremskoj Mitrovici.

 ??  ?? radoslav rakiĆ upucao je brata dok su s društvom bili u krivolovu goran rakiĆ
radoslav rakiĆ upucao je brata dok su s društvom bili u krivolovu goran rakiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia