Blic

Goran nije ni slutio da će poginuti od bratove puške

- N. Božić „

Selo Kuzmin kod Sremske Mitrovice zavijeno je u crno posle nezapamćen­e porodične tragedije kada je Radoslav Rakić (37) nehotice iz lovačke puške u lovu usmrtio svog brata od strica Gorana Rakića (39).

Samo nekoliko brojeva u Savskoj ulici u Kuzminu deli porodične kuće Rakića. Nakon nesretnog slučaja obe kuće su u žalosti, njihovi žitelji u crnini, a rodbina i prijatelji stalno pristižu. U kuću ubijenog Gorana da izjave saučešće porodici, a kod Radoslavlj­evih roditelja da popričaju i pruže utehu.

Radoslav i Goran često su zajedno išli u lov, obojica su bili strastveni lovci. Tako je bilo i sada, doduše, lov nije bio zakonit. Goran je krenuo sa Radoslavom, ni ne sluteći da će poginuti od bratove puške.

- Nezahvalno je bilo šta reći, svi su u šoku. Malo mesto, pa sad svi nešto dodaju, ima dosta izmišljoti­na i glasina. Jedno je sigurno: radi se o mladim i neiskusnim lovcima koji su počinili nekoliko grešaka koje su ih skupo koštale. U lov na divlje svinje, bezbednost­i radi, uvek se ide čekanjem, a ne progonom kao što su oni radili. Drugo, lovci nisu bili adekvatno obučeni, bili su bez fluoroscen­tnih prsluka - napominje dugogodišn­ji lovac iz Kuzmina, koji je zahtevao anonimnost.

Naš sagovornik kaže kako mu je poznato da je ta grupa mladih lovaca često išla u nezakonit lov baš na to mesto, u takozvane “Rupe”, na putu od Kuzmina prema Erdeviku, nastale kada je rađen asfaltni put koji povezuje okolna sela. Sada se tu nalazi rit i pojilište gde se okuplja divljač, najviše divlje svinje i srndaći.

Po selu se priča da je nastradali Goran tog kobnog dana, u petak po podne, bio obučen u belu majicu, a pretpostav­lja se da je njegov brat Radoslav, videvši da je iz grmlja izleteo divlji vepar, očekujući da će se još divljači pojaviti, na prvi šušanj reagovao hicem i tako usmrtio brata Gorana.

 ??  ?? Često zajedno išli u lov: goran (sedi) i radoslav (stoji pored njega)
Često zajedno išli u lov: goran (sedi) i radoslav (stoji pored njega)

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia