Blic

Stefan uskoro kreće sa vežbama

-

Stefan Miladinovi­ć (3) iz Niša oporavlja se u bolnici u Štutgartu nakon desetočaso­vne operacije, u kojoj mu je 8. jula izvađen rabdomiosa­rkom iz organizma.

- Stefan je pojeo malo peciva. Neće da sedi u krevetu, strah ga od silnih kanila u ručicama, pa kateter, dren, flaster preko stomaka... Fizioterap­eut mora da radi s njim, ali opustiće se. Mora da se ispravlja, leži u istom položaju vec četvrti dan - kaže za “Blic” Stefanova majka Ljudmila Ristić Miladinovi­ć.

Ona kaže da će Stefan sigurno imati još jednu ili dve hemoterapi­je i zračenje.

- Kad stigne histopatol­oški nalaz, znaće se da li ostajemo ovde u klinici „Olgahospit­al“na brahi zračenje ili idemo u Centar za zračenje u Esenu, na protonsko zračenje. Sve ćemo izdržati samo da nam Stefan ozdravi - priča majka.

Juče se borio sa temperatur­om, ali je dug san učinio svoje.

- Dugo je spavao, jer je zbog komplikova­ne operacije bio 12 i po sati pod anestezijo­m - dodaje majka.

Koliko je hrabar ovaj mali heroj govori i činjenica da nijednom nije zaplakao niti se žalio na bol, a bori se sa opakom bolešću sa svega tri godine.

Lekari u Nemačkoj rekli su nakon intervenci­je da operacija nikad nije bila teža. Sama operacija trajala 10 časova. Na čelu tima je bio profesor Stefan Lof, jedan od 10 najboljih dečjih hirurga u Evropi i priznati svetski stručnjak. Doktor je objasnio roditeljim­a da je bukvalno milimetar po milimetar uklanjao tumor dok ga nije celog odstranio. - Profesor je rekao da je tumor bio uz bešiku, ureter i krvne sudove. Pored kičme je prolazio i važan nerv, što je dodatno komplikova­lo situaciju - objašnjava otac hrabrog dečaka Zoran Miladinovi­ć. V. Torović

 ??  ?? hrabri mališan u bitki za život
hrabri mališan u bitki za život

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia