Blic

Skoplje će videti Ronalda

Portugalac je odlučio da doputuje u Makedoniju kako bi igrao protiv svog bivšeg kluba.

-

Samo 48 sati nakon što je posle produženog odmora počeo sa treninzima, Kristijano Ronaldo je rekao da je spreman za veliko finale Superkupa u kojem će se večeras (20.45) na stadionu “Filip II” u Skoplju sastati Real i Mančester junajted. “Kraljeve” očekuje težak zadatak da sačuvaju krunu najboljeg tima u Evropi i zato ne čudi da je Zinedin Zidan u Makedoniju poveo Ronalda, kao i nedovoljno oporavljen­og Gareta Bejla.

Trener Reala nije želeo da potvrdi da li će Portugalac biti u startnoj postavi ili će samo poslužiti da se uplaši Žoze Murinjo. Bilo kako bilo, u glavnom gradu Makedonije svi sa nestrpljen­jem očekuju prvi veliki meč u novoj sezoni. Ekipa “Blica” je srela navijače iz Španije, Engleske, Brazila, Japana i, naravno, Srbije, koji su špartali ulicama oko stadiona “Filip II” u pokušaju da vide ili uslikaju svoje ljubimce. Jer, Skoplje, ali ni region, ne pamte kada su na jednom mestu bili fudbaleri čija ukupna vrednost prelazi milijardu evra.

Nažalost, do igrača je bilo gotovo nemoguće doći. Realovci su prvi doputovali u Skoplje i odmah su odradili trening, pre nego što se predstavni­cima medija obratio trener Zinedin Zidan.

Ekipa iz Mančestera je doputovala sat-dva kasnije, a među “đavolima” je bio i Nemanja Matić, za koga je Belgijanac Maruan Felaini rekao da “igra kao da je već godinama u klubu”. Menadžer Žoze Murinjo je, kao i uvek, bio skroman u izjavama.

- Svaki put kada sam igrao Superkup, igrao sam kao slabiji tim. Kada sam osvojio Ligu šampiona sa Portom, napustio sam Porto. Kada sam trijumfova­o sa Interom, otišao sam iz Intera. I sada u finale ulazim kroz slabije takmičenje, protiv velikog Real Madrida koji je pokorio Evropu. Nadam se da ću ovaj put imati više sreće, iako moja ekipa nije u pravoj formi. Imamo dosta novih igrača i biće potrebno još vremena - kaže Murinjo.

Za osvajača Liga Evrope neće igrati suspendova­ni Fil Džons i Erik Baili, dok su povređeni Ešli Jang, Markos Roho i Luk Šou. Što se Reala tiče, pretpostav­lja se da Bejl neće biti u kombinacij­i jer se Velšanin još nije oporavio. Takođe, od kolega iz španskih medija saznali smo i da Bejlova sudbina u Realu nije sigurna, odnosno da će morati da spakuje kofere ako na “Santjago Bernabeu” stigne mladi Kilijan Mbape iz Monaka. Kao potencijal­na nova destinacij­a pominje se upravo Mančester junajted. Ko zna, možda će posao biti završen već u Skoplju.

Očekuje se da će Nemanja Matić od prvog minuta biti u postavi Mančester junajteda, dok Zidan još nije odlučio da li će Ronaldo igrati

 ??  ?? fanovi reala iz regiona doČekali su svoje ljubimce
fanovi reala iz regiona doČekali su svoje ljubimce
 ??  ?? skoplje je u znaku fudbala na svakom koraku
skoplje je u znaku fudbala na svakom koraku
 ??  ?? kojem carstvu Će se prikloniti pehar superkupa
kojem carstvu Će se prikloniti pehar superkupa
 ??  ?? iako je nespreman, ronaldo je stigao u skoplje
iako je nespreman, ronaldo je stigao u skoplje
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia