Blic

Ko je kriv za smrt na Zakintosu znaće se tek posle odmora sudija

- A. Ž. Adžić

Petorica državljana Srbije zbog sumnje da su ubili Amerikanca Bakarija Hendersona na Zakintosu i dalje su u pritvoru u Grčkoj. Njima, ipak, kako tvrdi advokat jednog od mladića, još nije uručeno rešenje o pritvoru.

Trojicu od petorice naših državljana koji su u pritvoru u Grčkoj zbog sumnje da su početkom jula na Zakintosu ubili Amerikanca Bakarija Hendersona posetili su roditelji.

Advokatica Zora Dobričanin pronašla je kolegu iskusnog krivičara iz Atine, koji će joj se pridružiti u odbrani mladića.

- Našim državljani­ma još nije uručeno rešenje o pritvoru, što je potpuno neuobičaje­no - rekla je advokatica Zora Dobričanin za „Blic“i dodala da trenutno sud u Grčkoj ne radi jer su godišnji odmori, te da bi početkom septembra trebalo da se obave veštačenja.

Upravo bi ta veštačenja trebalo da utvrde šta se tačno desilo u noći 6. jula u baru „Barkod“, kao i ispred bara i ko je naneo smrtonosne povrede Amerikancu Bakariju Hendersonu.

Nakon tuče grčka policija uhapsila je sedmoricu naših državljana, jednog Grka, barmena i Britanca bosanskog porekla i osumnjičil­a ih za ubistvo američkog turiste.

Zbog ubistva Hendersona uhapšeni su: Miloš Ilić (18), Nenad Jovanović (22), Nemanja Petrović (18), Stefan Stojanović (21), Miloš Senić (25), Siniša Petrović (22) i Dušan Ranković. Nenad Jovanović i Siniša Petrović nekoliko dana posle hapšenja pušteni su iz pritvora uz kauciju od po 5.000 evra. Oni su po dolasku u Srbiju izjavili da su pušteni na slobodu.

 ??  ?? veštaČenja tek od septembra
veštaČenja tek od septembra

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia