Blic

Tela stradalih letela preko bankina

Crna nedelja na autoputu Beograd-Niš odnela je dva života u dve saobraćajn­e nesreće koje su se dogodile u razmaku od samo devet sati nedaleko od naplatne rampe Vrčin! U tim saobraćajn­im nesrećama čak 11 osoba je teže i lakše povređeno.

- bojana bogosav, marija antonijevi­Ć

koji su takođe učestvoval­i u udesu, beogradski­h su tablica.

U porodici Miculović svi su nemi od bola. Kako pričaju za „Blic“, do nesreće je došlo kada je Milan sa porodicom krenuo put Austrije, gde poslednjih godina živi. Sa njim u kolima bili su i njegova supruga i maloletni unuk.

- Vozili su normalno, nije pio alkohol. Odjednom, otpozadi u njegov automobil je udario drugi koji je odmah pobegao. Milan je zaustavio kola sa strane, uz put, i izašao da vidi koliko je oštećenje na automobilu. Zapalio je cigaru i nekoliko sekundi kasnije na njega je naleteo automobil koji ga je ubio - u šoku je porodica Miculović.

Da tragedija bude još veća, u kombiju koji je takođe učestvovao u lančanom sudaru bili su unučići, sin i snaja nastradalo­g Miculovića.

- Oni su videli trenutak kada je Milan nastradao. Svi smo u šoku. Tuga je prevelika - smogli su snage da kažu članovi porodice nesrećnog Milana.

Ovo nije bio kraj nesrećama na autoputu kod Vrčina. Jezive scene ponovile su se svega devet sati kasnije, oko 14 sati, nedaleko od mesta gde je Miculović nastradao.

U toj stravičnoj nesreći poginula je žena od oko 50 godina, povređen je njen suprug, kao i još četiri osobe iz susednih automobila!

Kako „Blic“nezvanično saznaje, ćerka stradale koja je bila za volanom, uhapšena je i određeno joj je, na zahtev Drugog osnovnog tužilaštva, dvodnevno policijsko zadržavanj­e, zbog sumnje da je izazvala udes u kom joj je stradala majka!

Tužilaštvo sumnjiči ženu za teško delo protiv bezbednost­i saobraćaja, i ona će biti dovedena na saslušanje kod tužioca. Automobil kojim je upravljala ta žena, inače državljank­a Turske iz Holandije, svom silinom udario je u zaštitnu ogradu, probio je i preleteo brdo do suprotne trake autoputa!

Majka žene vozača ostala je na mestu mrtva, njen otac je, teško povređen, prevezen u Urgentni centar dok je žena za volanom ostala nepovređen­a. Ona je samo čudom prošla bez ozleda i tokom uviđaja je unezverena i u teškom šoku gledala u smrskan automobil i u jezive scene na putu. U jednom trenutku njoj je pozlilo i Hitna pomoć ju je odvezla u bolnicu.

Teško je povređena i jedna osoba iz automobila „hjundai“novosadski­h tablica, dok su u trećem automobilu bile osobe iz Petrovca na Mlavi koje, srećom, nisu povređene.

Na mestu nesreće slika je bila užasavajuć­a. Smrskani automobil bio je prevrnut na krov, a oko njega su se sa smrčom mešali garderoba i stvari nastradali­h i povređenih.

DVE OSOBE SU POGINULE, 11 IH JE TEŽE I LAKŠE POVREĐENO, A MEĐU NJIMA SU I DECA, UNUCI STRADALOG

Prva nesreća se dogodila u 5.15 ujutru, kod mesta Mali Požarevac u pravcu Beograda, kada su se sudarila četiri putnička vozila, kombi i autobus.

Kako saznajemo, u stravičnom udesu poginuo je Milan Miculović (69) iz Paraćina, dok je teže i lakše povređeno šest osoba.

Njega je, kako saznajemo, otpozadi udario zasad neidentifi­kovani vozač, te je Milan zaustavio automobil da proceni štetu. Stao je u zaustavnu traku da bi pogledao automobil kada ga je iz zasad nepoznatih razloga pokosio automobil koji je u tom trenutku naišao. U tom trenutku nastao je karambol, u lančanom sudaru slupali su se kombi, autobus i još tri automobila!

Kako „Blic“saznaje, u sudaru su učestvoval­a četiri automobila: „audi a4“, „audi a6“, „tiguan“švajcarski­h tablica, kao i „mercedes“austrijski­h tablica za čijim volanom je sedeo nastradali Miculović. Kombi i autobus,

 ??  ??
 ??  ?? milan miculoviĆ nastradao ispred auta kada je na njega naleteo automobil
milan miculoviĆ nastradao ispred auta kada je na njega naleteo automobil
 ??  ?? žena ( ) preminula je na licu mesta
žena ( ) preminula je na licu mesta
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia