Blic

Mrtvu bebu na

- zlatko Čonkaš, miloš staniĆ

„Radili smo na separaciji otpada i stigao je novi kamion. Dok je kipovao smeće, počeo je da pada beli čaršav, a iz njega je ispala beba kolegi pravo pred noge. U panici je počeo da viče...“

Ovako za „Blic“priča Jovan Japundža, radnik „ROS Metala“, koji je sa kolegom pronašao bebu.

Kako navodi, mrtvo novorođenč­e kamion je juče rano ujutro na gradskoj deponiji u Vrbasu bukvalno istovario pred njih.

- Radili smo na separaciji otpada i stigao je novi kamion. Dok je kipovao smeće, iz ugla kamiona počeo je da pada beli čaršav i da se razmotava, a iz njega je ispala beba kolegi pravo pred noge. On je počeo da paniči i viče: „Beba! Beba!“Dotrčao sam do njega i video tek rođeno mrtvo dete. Užas! Bilo je golo i još se na njemu videla pupčana vrpca - priseća se nemilog događaja Japundža.

Kaže da je njegovom kolegi pozlilo zbog šoka i strašnog prizora, te da je skočio da mu pomogne da ne padne u nesvest.

- Nekako sam ga smirio i odmah smo dozvali bageristu koji je obavestio policiju. Oni su ubrzo stigli uz pratnju Hitne pomoći. I sada mi je ta slika u glavi i ne znam kako ću je izbrisati. A nadam se da će i kolega biti dobro. Strašno je kada čovek vidi tako nešto. Kakva je to majka što je mogla tako nešto da uradi? - pita se Japundža posle pretrpljen­og šoka.

Samo nekoliko sati nakon pronalaska bebe među otpadom policija je uhapsila ženu (33) iz Vrbasa, majku te bebe, osumnjičen­u da je muško novorođenč­e ubila pri porođaju.

Kako saznaje „Blic“iz izvora u policiji, osumnjičen­oj za to krivično delo određen je pritvor u trajanju do 48 sati, te će uz krivičnu prijavu biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Naložena je i obdukcija novorođenč­eta u novosadsko­m Institutu za sudsku medicinu kako bi se utvrdili detalji tragedije.

Kako nezvanično saznajemo, sumnja se da je ubistvo deteta izazvalo postporođa­jno stanje trudnice koja je bebu ubila odmah po rođenju.

Ipak, da bi bile utvrđene sve okolnosti, lekari i veštaci uradiće procenu psihičkog i fizičkog stanja žene.

Majka bebe uhapšena je pod sumnjom da je novorođenč­e ubila pri porođaju

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia