Blic

Matić očarao Murinja

Nemanja je na debiju pred navijačima Mančester junajteda na “Old Trafordu” proglašen igračem utakmice.

-

Kada Žoze Murinjo izgovori reč poseban (“special”), a da pri tome ne misli na sebe, onda se sprema nešto veliko. Menadžer Mančester junajteda je Nemanju Matića opisao kao “posebnog igrača” posle pobede nad Vest Hemom (4:0) u kojem je srpski fudbaler glasovima navijača (74 odsto) proglašen igračem meča.

- Nemanja je fudbaler sa posebnim kvalitetim­a i uvek sam mislio da bi bio savršen za nas. Presrećan sam što imamo ovakvog fudbalera u timu, jer on unosi stabilnost u našu igru - jasan je bio Murinjo.

Takođe novajlija, Romelu Lukaku je i pored dva postignuta gola priznao da je Matić “Man of the Match”.

- Matić je vrhunski fudbaler. I da, njegova igra je bila za nagradu. Ofanzivno i defanzivno, on je uvek bio na pravom mestu. Držao je sredinu terena i omogućio je Pogbi i Mhitarijan­u da igraju više u napadu. Svi volimo da pored sebe imamo igrača kao što je Nemanja - poručio je Lukaku.

Britanski mediji sarkastičn­im tekstovima nastavljaj­u da bombarduju Antonija Kontea i njegovu, pokazalo se katastrofa­lnu, odluku da dozvoli Matiću da napusti Čelsi. Praktično, ocenjuju stručnjaci, Konte je predao titulu u ruke Mančester junajtedu. “Halo, Žoze, da li mogu da dobijem Matića nazad?” samo je jedan od komentara na račun italijansk­og stučnjaka koji bi veoma brzo mogao da postane bivši gazde Romana Abramoviča. Jer, kada se ruski oligarh posle deset godina rastaje od supruge Daše, šta ga sprečava da raskine “brak” sa Konteom?

Nemanja posle meča nije želeo da komentariš­e situaciju u Čelsiju, već je zahvalio navijačima na podršci i obećao je još bolje partije.

- Stvarno sam uživao u debiju. Osvojili smo tri boda i nadam se da su naši navijači zadovoljni. Sezona je predugačka i moramo da skupljamo svaki bod. Fantastiča­n je osećaj kada u crvenom dresu odigrate na “Old Trafordu”. Mančester junajted je jedan od najvećih klubova na svetu i normalno je da osećate pritisak, ali i veliku sreću posle meča kao što je bio sa Vest Hemom - izjavio je Matić.

Ukratko, “đavoli” su posle više godina, konačno, dobili igrača koji im je bio potreban. Pre Matića, mnogi su probali, ali nisu uspeli. Nemanja je novi “special one” u Mančester junajtedu. A. Pijevac „

I ROMEL LUKAKU, STRELAC DVA GOLA, PRIZNAO JE DA JE NEMANJA MATIĆ „MAN OF THE MATCH“

 ??  ?? car sredine terena: nemanja matiĆ
car sredine terena: nemanja matiĆ
 ??  ?? matiĆu je posle meČa Čestitao glumac džon bredli, koji igra sema tarlija u serijalu “igra prestola”
matiĆu je posle meČa Čestitao glumac džon bredli, koji igra sema tarlija u serijalu “igra prestola”

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia