Blic

Stojković: Pucajte u mene ako bude loše

Dan nakon što je dobio dozvolu Notingem foresta, Vladimir Stojković je stigao u Partizan na pozajmicu i biće u sastavu za sutrašnji (21) meč sa Videotonom.

- V. Bojčević

Crno-beli su tako uspeli da ispoštuju rok UEFA (sreda, 21.00) i da 34-godišnjeg čuvara mreže prijave za plejof Lige Evrope. Stojković će biti u konkurenci­ji za meč sa Videotonom, koji se igra sutra (21.00) u Beogradu, a od trenera Miroslava Đukića zavisi i da li će biti u startnoj postavi.

On priznaje da nije dugo razmišljao posle poziva Partizana da se vrati u Humsku i da je spreman da pomogne, iako je 2017. samo jednom branio za Notingem forest. - Drago mi je što sam se vratio u svoju porodicu. Za mene nije postojala druga opcija. Želja navijača i kluba je bila prevelika i odlučio sam da se vratim u sredinu u kojoj sam imao najbolje rezultate. Kako znam i umem, na meni je da budem u vrhunskoj formi. Probaću da se odužim igrama na terenu - rekao je Stojković na promociji u Humskoj. Stojković kaže da je dobro upoznat sa situacijom u klubu i da zna šta može da očekuje od trenera Miroslava Đukića. - Sa Đukićem sam radio u mladoj, olimpijsko­j i A reprezenta­ciji. Odlično se poznajemo. Posle svega, osećam se kao da nikada nisam ni odlazio iz Partizana.

Dodao je i da je dobro što sada sa mnogo manje pompe dolazi u Partizan, za razliku od 2010, kada je izazvao gnev navijača Crvene zvezde.

- Bio sam mlad, a sada samo izgledam tako (smeh). Tada je to sve bilo bombastičn­o i ne želim da se vraćam na surove teme. Tu sam, pucajte prvo u mene ako slučajno nešto krene loše.

Iskusni golman, ipak, nije znao da odgovori da li će braniti protiv Videotona i rekao je da se neće svetiti bivšim partizanov­cima Šćepoviću, Lazoviću i treneru Marku Nikoliću.

- Važno je da se prođe Videoton i da Partizan uđe u grupnu fazu. Nekoliko puta sam trenirao kod Nikolića, a za Šćepovića znam koliko je veliki navijač Partizana, ali znam i šta mu se sve dešavalo u klubu. Ne verujem da će doći do „osvete“. Sve je to, ipak, samo fudbal poručio je Vladimir Stojković.

Stojković je do sada 115. puta nosio dres Partizana, a na čak 62 utakmice je uspeo da sačuva mrežu. Sa crno-belima je osvojio tri titule prvaka Srbije i jedan Kup.

 ??  ?? vladimir stojkoviĆ Će u partizanu nositi dres sa brojem
vladimir stojkoviĆ Će u partizanu nositi dres sa brojem
 ??  ?? ivica iliev (u sredini) ne krije zadovoljst­vo što se stojkoviĆ vratio meĐu crno-bele
ivica iliev (u sredini) ne krije zadovoljst­vo što se stojkoviĆ vratio meĐu crno-bele

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia