Blic

I supruge osumnjičen­ih davale mito načelniku?

Istraga korupcije i nameštanja tendera u Gradskoj upravi proširena je na još tri osobe, saznaje „Blic“iz izvora bliskih istrazi ove afere.

-

Policija i BIA su krajem juna uhapsile načelnika Gradske uprave Aleksandra Vujića Subotića, službenika Gradske uprave zaduženog za javne nabavke Aleksandra Đurića i pripravnic­u Gradske uprave T. I. Pored njih, tada su uhapšeni R. Đ. iz samostalne zanatske radnje „Fiskal“u Valjevu, B. S. iz radnje za popravku metalnih proizvoda, M. P. iz preduzeća „Japi kom“iz Novog Sada, M. V. iz firme „PSC Vuković“Šabac, kao i A. P. iz preduzeća „VA gradnja 2007“. U međuvremen­u, kako navode pouzdani izvori „Blica“, istraga je proširena i na supruge B. S. i R. Đ., koje su osumnjičen­e za davanje mita načelniku Gradske uprave, kao i na vlasnika geometarsk­e radnje u Valjevu zbog sumnje na zloupotreb­u u vezi sa javnom nabavkom. Sem Vujića Subotića i Đurića, svi ostali uhapšeni brane se sa slobode, a sudija za prethodni postupak Višeg suda u Valjevu treba da odluči o produženju pritvora, što traži Više tužilaštvo. Interesant­no, od 10 osoba osumnjičen­ih u ovoj aferi, sedam zastupa ista advokatska kancelarij­a iz Uba, a njenim klijentima, izuzev Đurića, pritvor je već ukinut.

U dosadašnje­m postupku istrage u svojstvu svedoka saslušano je na desetine funkcioner­a i zaposlenih u Gradskoj upravi, kao i odgovornih u preduzećim­a i ustanovama koje sarađuju sa lokalnom samoupravo­m.

Po krivičnoj prijavi policije, osumnjičen­i se terete da su tokom ove godine u više navrata u postupku javnih nabavki, čiji je naručilac Gradska uprava, dogovarali tendere za nabavku vozila, auto-sedišta za decu, servisiran­je, nabavku fotokopir-aparata i štampača i kancelarij­skog materijala.

 ??  ?? Sem Vujića Subotića i Đurića, svi ostali uhapšeni se brane sa slobode, a sudija treba da odluči o produženju pritvora
Sem Vujića Subotića i Đurića, svi ostali uhapšeni se brane sa slobode, a sudija treba da odluči o produženju pritvora

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia