Blic

Borba za evropsku jesen

Bolji smo od Videotona, ne mogu da nas ugroze

- V. Bojčević „

Sutra je dan D za Partizan i za buduće planove aktuelnog šampiona u ovoj sezoni. Nakon jako slabe predstave u prvom okršaju za Ligu Evrope sa Videotonom (0:0), crno-bele čeka popravni na “Pančo areni” u Felčuju, ali sudeći prema najavama iz Humske, ništa zanimljivi­ji duel nećemo gledati ni u revanšu. Istina, od ekipe Miroslava Đukića se nije ni očekivalo da napadne od prvog minuta, niti to posle beogradski­h 0:0 deluje kao pravi recept, no reči trenera našeg prvaka teško da će obradovati one navijače koji su u Mađarskoj očekivali neki novi, lepršaviji Partizan...

- Iskreno, i tamo očekujem pravu takmičarsk­u utakmicu. Mislim da neće biti mnogo golova, teško će se videti lep fudbal. Pre će biti tvrd meč jer je Videoton protivnik koji ti ne dozvoljava da igraš. A i ulog je veliki. Nama je, kao i u prvom meču, važno da ne primimo gol, a da pokušamo da iskoristim­o svaku grešku rivala. Odlučiće detalji poručio je Đukić pred put u Mađarsku.

Trener Partizana ističe da je spreman za još jednu epizodu “taktičkog rata” sa kolegom Markom Nikolićem.

- Videli smo koliko mogu i sada dosta znamo o njima. Ipak, mislim da će sada morati malo da

promene način igre, odnosno da se više otvore i tako stvore više prostora za igru. U tome vidim našu šansu. Opet, očekujem i bolju partiju što se tiče naše ofanzive dok će u defanzivno­m delu obema ekipama biti teško, s obzirom da čvrste odbrane i mali prostor za igru. Svesni smo važnosti utakmice. Igramo protiv ozbiljnog rivala, ali idemo u goste, odlučni da prođemo u grupnu fazu, što bi bilo važno za klub - ističe šef stručnog štaba crno-belih.

Đukić pred sobom ima dilemu - da li početi s jednim ili s dva napadača?

- Smatram da je Partizan najbolji sa dva špica, a da se Seiduba Suma kreće iza kao polušpic. Ali videćemo, imamo i trening u Felčuju, pa ćemo odlučiti - zaključio je Đukić.

Za gol koji bi crno-belima mogao da donese prolaz dalje biće zadužen Leandre Tavamba, iako u prvom duelu nije ušao čak ni u šansu.

- Dobro smo ih upoznali i suštinski, mislim da Videoton nema veliki individual­ni kvalitet kojim bi mogao da nas ugrozi. Važnije je kako ćemo mi timski da izgledamo da bi naše vrline došle do izražaja. Daćemo sve od sebe da se kvalifikuj­emo - obećao je kamerunski napadač. Partizan je na 90 minuta od Lige Evrope...

U MAĐARSKOJ, PORED KOSOVIĆA I STEVANOVIĆ­A, NEĆE BITI NI LEVOG BEKA EL MUNIRA, KOJI JE POVREĐEN

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia