Blic

Đorović: Stvaramo igrače za A tim

-

Novi selektor mlade fudbalske reprezenta­cije Srbije Goran Đorović saopštio je spisak igrača za duel protiv Gibraltara na startu kvalifikac­ija za Evropsko prvenstvo u Italiji 2019. godine. Ekipu u novom kvalifikac­ionom ciklusu predvode krilni fudbaler Benfike Andrija Živković i vezista Liverpula Marko Grujić, uz tandem iz Bordoa Milana Gajića i Vukašina Jovanovića, te napadača Varegema Ivana Šaponjića, igrače iz generacije koja je bila svetski omladinski šampion na Novom Zelandu.

- Hvala svima na poverenju, rukovodstv­u Saveza na čelu sa predsednik­om Kokezom, kao i selektoru Muslinu koji me je delimično oslobodio obaveza, ali nastavljam da budem deo stručnog štaba. Prvi cilj je da spremamo igrače za A repezentac­iju, ali kao i do sada, da postižemo dobre rezultate. A plasman na prvenstvo Evrope uvek je dobar rezultat. Cilj je svakako da se plasiramo na EP, ali ne sumnjam da će igrači znati da se nose sa tim pritiskom. To je sastavni deo našeg posla, uostalom većina njih već igra u velikim klubovima - rekao je Đorović.

Utakmica između mladih reprezenta­cija Srbije i Gibraltara igra se 1. septembra na Gradskom stadionu u Jagodini. Pored Srbije i Gibraltara, u sedmoj kvalifikac­ionoj grupi su još Rusija, Austrija, Jermenija i Makedonija.

Na spisku se nalaze 24 fudbalera - golmani: Boris Radunović (Saleritana), Vanja Milinković Savić (Torino) i Miloš Ostojić (Spartak). Odbrana: Milan Gajić (Bordo), Vukašin Jovanović (Bordo), Nikola Milenković (Fjorentina), Miladin Stevanović (Kajzeri), Miroslav Bogosavac (Čukarički), Srđan Babić (Crvena zvezda), Erhan Mašović (Briž) i Nemanja Vučić (Zemun). Sredina: Andrija Živković (Benfika), Marko Grujić (Liverpul), Nemanja Mihajlović (Herenven), Saša Lukić (Levante), Danilo Pantić (Partizan), Đorđe Denić (Rad), Aleksandar Mesarović (Vojvodina), Miloš Pantović (Bajern), Nemanja Radonjić (Crvena zvezda) i Luka Adžić (Crvena zvezda). Napad: Luka Jović (Ajntraht Frankfurt), Ivan Šaponjić (Varegem) i Igor Zlatanović (Radnik).„

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia