Blic

Puna „Marakana“preplašiće Ruse

- NEMANJA RADONJIĆ V. Bojčević

Fudbaleri Krasnodara sutra će na svojoj koži osetiti šta znači pakao „Marakane”. Prosto, već godinama ovakva euforija nije vladala među navijačima Crvene zvezde, a potvrda toga stigla je juče oko podneva kada su u Ljutice Bogdana objavili: Sever, zapad i istok su rasprodati, ostalo je tek još nešto malo juga. I to više od 48 sati pre početka utakmice! Nema dileme, “delije” su osetile da je ovo pravi momenat, da je baš sada šansa da njihovi miljenici konačno prođu u grupnu fazu nekog evropskog takmičenja posle punih 10 godina. Puleni Vladana Milojevića imaće podršku sa svih strana stadiona, kao protiv Rendžersa, Bajerna ili Milana... - Siguran sam da će se igrači Krasnodara uplašiti kada osete atmosferu pri izlasku na teren - poručuje Nemanja Radonjić. - S obzirom na to da sam kao dečak stalno išao na sever, znam odlično šta sve naši navijači mogu da naprave. Siguran sam da će atmosfera biti nezaboravn­a i da će nas podrška sa tribina nositi na terenu - ističe krilni napadač crveno-belih, i dodaje da bi bio presrećan da svoj prvenac u Zvezdi upiše baš sutra.

- U svakoj utakmici imao sam barem jednu ili dve stopostotn­e prilike, ali lopta nije htela u gol. Prihvatio sam to kao sastavni deo sporta, uvek dignem glavu i idem napred, ali se nadam da ću baš sada proraditi. Ko zna, možda on i odluči pobednika, iako nije bitno ko će dati golove, već da prođemo - kaže Radonjić.

Ipak, crveno-beli nemaju baš uspeha kada je “Marakana” puna do poslednjeg mesta! Redom su kao pobednici iz tih mečeva izlazili Ludogorec, Bordo, Ren, Bajern, Rendžers, Milan... Istina, pamte se i pobede nad Romom i PSVom, ali to nije bilo dovoljno za prolaz u narednu fazu...

- Pokazali smo da možemo da se nosimo sa Krasnodaro­m. Iskreno, sada tek žalim za trećim golom u Rusiji i propušteni­m šansama. Na nama je da to sada nadoknadim­o uz vetar sa tribina - zaključio je Radonjić.

Punih 10 godina, zapravo od onog čudesnog Žigićevog gola „Marakana”, čeka na Ligu Evrope...

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia