Blic

Kanga i Boaći ostaju, odbili smo 7 miliona

Generalni direktor kaže da neće biti rasprodaje igrača jer klub ima ambicije u Ligi Evrope.

-

Generalni direktor Zvezdan Terzić izgovorio je rečenicu kojoj su se nadali svi navijači Crvene zvezde: “Nema više prodaje na Marakani”. Terzić je poručio da ekipa ostaje na okupu i da je klub odbio ponude za svoje najbolje fudbalere.

- Nijedan igrač nije na prodaju. Odbili smo sve ponude i ne znam šta bi trebalo da se dogodi poslednjih dana prelaznog roka da se ovo promeni. Imali smo priliku da zaradimo sedam miliona evra od Ričmonda Boaćija (4 miliona) i Gelora Kange (3 miliona). Veliki je to novac i ne krijemo da je bilo izazova. Sportski interes je u ovom trenutku iznad finansija - rekao je Terzić.

Zvezda je odbila i po milion i po evra za Mičela Donalda i Uroša Račića.

- Prihvatili smo veliki finansijsk­i i poslovni rizik. Ako Zvezda nastavi sa dobrim igrama, njihova cena će se do zime udvostruči­ti.

S druge strane, Kangi, Donaldu, Le Taleku i Srniću ističu ugovori sledećeg leta.

- Dogovorili smo mnogo detalja sa Kangom, za vikend ćemo se vidite sa njegovim agentom. Kanga zaslužuje visoku platu, to je pokazao jer je ekstrakval­itetan igrač, moramo da vodimo računa u balansu u ekipi i da ne pravimo velike razlike u primanjima igrača. O dobroj atmoferi među njima, imamo limite koje nećemo prelaziti, ali mislim da ćemo se dogovoriti. Pričali smo sa Le Talekom, u četvrtak ćemo imati sastanak sa Donaldom, svi su izrazili želju da ostanu u Zvezdi.

Terzić je rekao i da je razgovarao sa trenerom Vladanom Milojeviće­m i sportskim direktorom Mitrom Mrkelom o potencijal­nim pojačanjim­a.

- U ovom momentu smo dobro popunjeni u svim linijama tima. Imali smo sastanak sa trenerom Vladanom Milojeviće­m, sportski direktor Mitar Mrkela i ja, konstatova­li smo da nam ne treba nijedan igrač. Razmišljal­i smo o pojačanjim­a ako ode neko, ali ne planiramo nikoga da prodamo... Dovođenjem Nenada Krstičića zaključili smo prelazni rok. Mnogo igrača se sada nudi, pa i oni koje smo zvali u junu, a tada nas odbili. Sada svi žele da igraju u ovakvoj Zvezdi.

Po njegovim rečima, Zvezda je stvorila tim koji u Ligi Evrope sa svakim može kvalitetno da se sudari.

- Dobili smo Arsenal i Keln. Počinjemo da ličimo na Zvezdu od pre 25 godina, uspeli smo da dovedemo ova dva kluba na „Marakanu“, ljudi evociraju uspomene i moramo da budemo presrećni zbog toga. Ova Zvezda uz podršku navijača može da pobedi i BATE Borisov i Keln, a sigurno smo da ni Arsenalu neće biti lako, iako je Arsenal neka druga dimenzija. Učinićemo sve da pobedimo i BATE i Keln kod kuće, imamo velike ambicije i u Belorusiji. Napravili smo istorijski uspeh i da više ne pobedimo nikog. Stvarno verujemo da možemo nešto da postignemo, kao što smo verovali da možemo da pobedimo i Spartu i Krasnodar, tako verujemo da možemo i Keln i BATE - sumirao je Zvezdan Terzić.

 ??  ?? terziĆ je poČeo pregovore sa kangom, za koga kaže da zaslužuje najveĆu platu u klubu
terziĆ je poČeo pregovore sa kangom, za koga kaže da zaslužuje najveĆu platu u klubu
 ??  ?? klub je dobio ponudu od tri miliona evra za gelora kangu
klub je dobio ponudu od tri miliona evra za gelora kangu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia