Blic

Tandem imenjaka vodi na Mundijal

Obojica napadača su u dobroj formi, a na selektoru Slavoljubu Muslinu je da odluči ko će igrati protiv Moldavije i Republike Irske.

- luka dumeljiĆ

Za nešto više od 20 minuta, koliko su imenjaci Aleksandar Mitrović i Prijović zajedno proveli na terenu protiv Velsa u Beogradu, pokazalo se da u jatu “orlova” postoji tandem uz čiju će pomoć Srbija da odleti na Mundijal u Rusiji.

Tvorci remija protiv “zmajeva” (1:1) su golovima minulog vikenda za svoje klubove pokazali da su napadači svetske klase, pa vođa puta Slavoljub Muslin pred okršaje u kvalifikac­ijama za Svetsko prvenstvo protiv Moldavije 2. septembra u Humskoj i Republike Irske u Dablinu tri dana kasnije ne mora da brine. U svojim redovima ima dve haubice koje mogu da reše meč protiv svakog rivala, a to u razgovoru za “Blic” potvrđuje naš tandem za budućnost.

- Odlično funkcioniš­em u taktici sa dva napadača, a moja saradnja sa Mitrovićem protiv Velsa se pokazala fantastičn­om. On je snažan i jak igrač kao i ja, savršen u duelima u vazduhu. Kada igramo zajedno imamo dosta prednosti, ali postoje i mane. Voleo bih da igramo u paru, a na selektoru je da odluči. Činjenica je da smo obojica spremni, normalno je da me raduje što Mitrović postiže golove za Njukasl i verujem da ćemo zajedno pomoći Srbiji da se plasira na Mundijal - kaže Prijović za “Blic”.

Pet godina mlađi Aleksandar Mitrović postizao je golove na poslednje četiri utakmice u kvalifikac­ijama i veruje da će protiv Moldavije nastaviti golgetersk­i niz.

- Voleo bih da nastavim da tresem mreže rivala, prvo protiv Moldavije da se upišem u strelce, a onda i u okršaju sa Irskom. To je moj posao, ali je najbitnije da naš tim pobeđuje i dobro igra. Koncentris­ani smo na meč u Beogradu jer su nam se “male” utakmice često obijale o glavu, opekli smo se sto puta. Pozitivan rezultat Srbije je na prvom mestu, a ja se nadam da ću golovima pomoći “orlovima” - poručuje Mitrović.

Centarfor PAOK-a koji je rođen u Sent Galenu debitovao je za “orlove” protiv Velsa asistencij­om, a nada se da će se protiv Moldavije upisati u strelce.

- Jedva čekam da postignem gol u najlepšem dresu na svetu. Za mene je reprezenta­cija svetinja, a najvažniji su rezultati, ne pojedinačn­i učinak. Sastali smo se u odličnoj atmosferi, veoma motivisani i idemo na pobedu protiv Moldavije, ali i Irske. Da li ću u igru ući sa klupe ili započeti meč u startnoj po-

stavi, podjednako je važno jer svaki igrač koji dobije priliku mora da ostavi svoj pečat. Ja sam spreman sto odsto.

Mitrović je davao golove za Njukasl na poslednje dve utakmice, protiv Notingema u Kupu i Vest Hema u Premijer ligi, a priče o odlasku iz redova “svraka” ne utiču na našeg asa.

- Odigrao sam dve utakmice i postigao dva gola, moram biti zadovoljan. Golovi mi vraćaju samopouzda­nje i nadam se da ću uspeti da zatresem mrežu i za reprezenta­ciju. Zasad sam igrač Njukasla, a šta može da se desi do 1. septembra, kada je kraj prelaznog roka, nikad se ne zna - poručio je Mitrović.

 ??  ??
 ??  ?? oČekuje se da Će selektor muslin protiv moldavije poČeti sa dva napadaČa, imenjacima prijoviĆem i mitroviĆem
oČekuje se da Će selektor muslin protiv moldavije poČeti sa dva napadaČa, imenjacima prijoviĆem i mitroviĆem

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia