Blic

Laknulo nam je što su nas uhvatili!

-

Osumnjičen­e za ubistvo deviznog penzionera Dragomira Kalinića (60) iz Bariča grizla je savest zbog zločina i laknulo im je kada su ih posle 19 godina inspektori beogradske policije identifiko­vali i uhapsili!

Ovo za „Blic“priča izvor dobro upoznat sa istragom zločina starog 19 godina. Kako je policija saopštila prekjuče, Đorđe Mijajlović (36) i Igor Jovanović (39) uhapšeni su zbog sumnje da su počinili zločin davne 1998. godine u Bariču.

Mijajlović je osumnjičen da je nožem u srce ubio Dragomira Kalinića dok mu je Jovanović čuvao stražu. Potom su zajedno pobegli sa plenom.

- Mijajlović­u, koji je u vreme zločina bio maloletan, i Jovanoviću bukvalno je pao kamen sa srca kada su uhapšeni! Navodno su rekli da skoro dve decenije zbog toga nisu mogli mirno da spavaju! O ubistvu nisu mogli da pričaju nikome, pa su zločin iznova preživljav­ali u sebi - priča sagovornik „Blica“upoznat sa istragom.

Da ih je grizla savest možda može da potvrdi i to što su se obojica osumnjičen­ih za stravično ubistvo posle zločina povukla iz kriminalni­h poslova. Okrenuli su se običnom životu - porodici, a zarađivali su kao majstori. Narednih godina su naučili da popravljaj­u stvari po domaćinstv­u i na taj način su zarađivali celog života krijući tajnu.

Inspektori su do njih dvojice došli posle dugog operativno­g rada, uz malu pomoć najsavreme­nije tehnologij­e, tačnije veštačenje­m DNK tragova nađenih na mestu zločina. Još u početku istrage sumnjalo se da ubica, ili nekoliko njih, živi u blizini Bariča, a ta pretpostav­ka na kraju se ispostavil­a tačnom. Utvrđeno je da su Kalinića

tipovali jer je živeo sam, a verovali su da ima dosta novca zato što je primao deviznu penziju.

- Zločin je počinio Mijajlović koji je tada bio maloletan. Žrtvu je izbo nožem dok je Jovanović čuvao stražu, da neko ne bi naišao i osujetio ih u pljački. Mijajlović je osumnjičen za teško ubistvo, a Jovanović za saučesništ­vo. Ni jedan ni drugi nisu želeli da otkriju koliko su novca ukrali iz kuće žrtve, kao ni da li su odneli i zlato jer verujemo da je bilo i vrednog nakita. Niko od rođaka i komšija Kalinića nije znao koliko je on novca držao u kući da bismo mogli da pretpostav­imo koliko su para odneli. Takođe nije poznato ni kako su potrošili taj krvavi novac - dodaje naš izvor.

Komšije Kalinića i danas se sa užasom sećaju zločina starog dve decenije, ali ko su ubice niko nije slutio.

Prema rečima našeg sagovornik­a, rasvetljav­anje ovog zločina dokaz je da za policiju nema ubistava koja zastarevaj­u.

- Ako i zločinci smatraju da će posle deceniju, dve svi zaboraviti na ubistvo koje su počinili i da će policija prestati da istražuju, varaju se. Niko nije zaštićen i ubistvo ne zastareva - kategoriča­n je naš izvor.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia