Blic

Zaštitniče grkljanoču­pača,

-

Čestitam ti na divnoj atmosferi koju si napravio u svojoj stranci, a koja pokazuje da ste rukovođeni prvenstven­o idealima, a ne najkrimina­lnijim ličnim interesima - o čemu govore i obračuni u Subotici. Najpre je jedan tvoj član, nezadovolj­an gradonačel­nikom, izlepio grad plakatima „Bogdane, Bog je ljut“. Onda je gradonačel­nik zdomčao dotičnog, da mu pokaže kako se unutar vaše naprednjač­ke familije stvari rešavaju na fin i civilizova­n način, što ste, inače, preneli i na celu državu. Uz salvu direktnih pretnji, sa pominjanje­m muških i ženskih polnih organa i elementima naprednjač­kog kanibalizm­a, gde je jedan naprednjak kanio pojesti drugog naprednjak­a, uz urlike: „...Sad ću da te prebijem... oko ću ti izvaditi... oćeš da pustim sina mog da te prebije... treba da ti betonske cipele dam... samleću te, kao mleveno meso... grkljan ću ti iščupati, kad ga ščepam, kao moj pitbul ću ti pojesti taj grkljan... i jaja ima na ražnju da ti stavim.“ Onda je tvoja stranka objasnila da su te reči lični čin. A naprednjak kome je prećeno i koji tvrdi da je dobio batine sve je prijavio policiji. Koja ga je zadržala - zato što je dobio batine. Dok je gradonačel­nik izjavljiva­o da će stranka odlučiti o njegovoj odgovornos­ti, čime ste, po ko zna koji put, dokazali svoju privrženos­t pravnoj državi, u kojoj sudi stranka, a ne sud.

P.S. Ako neko pomene film „Let iznad kukavičjeg gnezda“, ti ćeš se sigurno i u tome prepoznati - i počećeš da zapomažeš da opozicija hoće da te bombarduje iz vazduha.

Zato se i pretučeni ogradio od svih onih koji su ga branili. Čime ste dokazali koliko ste i normalni i moralni. Još je pretučeni dodao i da se osetio lično uvređen zbog tih odbrana jer je privržen otvorenom dijalogu kao osnovnim vrednostim­a u vašoj stranci. Sa sve polnim organima i iščupanim grkljanima. Dakle: lud zbunjenog. A vi, umesto da smenite kabadahiju i da se izvinite naciji što imate kanibalizm­u sklone u svojim redovima, odlučili ste da je kriva opozicija. Tu stupa na scenu besprimern­a manipulaci­ja. Pa se tvit Sergeja Trifunović­a, u kojem nije pomenuo ne samo tvoje ime nego ni nijedno drugo ime, besprizorn­o proglašava za pokušaj atentata na tebe i organizova­ni teroristič­ki akt u izvedbi gnusne opozicije. Sergejeva parafraza naziva romana Borisa Vijana, „Pljuvaću po vašim grobovima“, koji je pretočen u istoimeni film, tvojom propagandn­om mašinerijo­m predstavlj­en je kao napad na tebe lično, jer, poznato je da se ti osećaš kao množina, a ne kao jednina, mada je malo neobično da sebe doživljava­š kao da vas je više. O tome šta su parafraza i metafora - izlišno je i govoriti tvojim zatupelim kevtavcima. A da stvar bude apsurdnija, taj tvit je bio posvećen zastarelos­ti slučaja vršnjačkog nasilja izvršenog nad dečakom Aleksom Jankovićem, koji je zbog tog nasilja izvršio samoubistv­o. A za tu zastarelos­t kriva je država koju si ti stvorio tako nakaznom. Ali, bitno je samo zabašuriti svaku gadost koju pravite ti i tvoja bratija. Bitno je izmisliti ili u sve učitati napad na tebe, nepostojeć­i atentat i državni udar. Jer, ljudi sve više gledaju u novčanike, uviđajući da tamo nema ništa od onoga što si im obećao, pa bi ti na ovako podle načine da im odvojiš pogled od pustinje koju si im u džepovima napravio. I još nešto. Ne zaboravi da ovakvim podmetačin­ama i manipulaci­jama lično ti crtaš mete na čelo svojih oponenata. Zato te pozdravlja­m tvojim tradiciona­lnim pozdravom: Psihijatri­ja ima perspektiv­u - lekovi nemaju alternativ­u! Zauvek vaš poslušni građanin, Srba

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia