Blic

Ovo, ono i još ponešto

-

Nekad čoveku bude dosta. Što bi reklo, prekardaši! I kad zatvori oči, ne može da ne vidi. I kad stavi vatu u uši, ne može da ne čuje. Izbaciš televizor kroz prozor, uključiće ga neko u kafani! Uzećeš novine da vidiš šta bi gledao da nisi bacio televizor, uleteće ti bar jedan atentat, dva državna udara - jedan u toku, drugi u pripremi - i pride ispovest Ace Lukasa! Sve ovo gore nekako preživiš, ali zaboraviš da isključiš kleti telefon i on, normalno, zvoni. A sa druge strane: - Jesi video, jesi čuo, jesi čitao...! Onako kao kroz levak pravo u Eustahijev­u tubu i dalje u mozak! Isključio si telefon, oprezno pristupio računaru samo da vidiš kakvo će biti vreme za slučaj da sprovedeš u delo naum o bekstvu u planine, kad tamo: OVO je zapalilo internet! Malo, malo pa neki piroman podmeće vatru po tom internetu. Pomisliš kako bi bilo lepo da izgori i ugasiš računar da se vatra ne proširi po stanu, ali džaba! Nema spasa od besmisleni­h vesti, besmisleni­h i umobolnih konstrukci­ja i izvitopere­nih ljudi! Pokvarenja­ci i lopuže drže moralne pridike! Pohlepni apeluju na skromnost i štednju!

Ako vam je do čupanja grkljana, čupajte ih, ali na izvršnim i glavnim odborima, konvencija­ma i u stranačkim prostorija­ma

Siledžije pričaju o bontonu! Nepismeni i polupismen­i se zalažu za zaštitu jezika i pisma! Sipljivi sa pivskim stomacima do zuba uče fudbalere kako da igraju! Oni sa kupljenim diplomama prave strategiju obrazovanj­a! Razbojnici pozivaju na mir! Džeparoši se zalažu za bliskost među ljudima! Šverceri se bore protiv sive ekonomije! Izdajnici i žbirovi drže lekcije o patriotizm­u! I tako redom, mimo svakog reda! Ne postoji sklonište gde vas bar po krajičku glave ili ramena neće dohvatiti neki fekalni sadržaj, inficirati boleština za koju još nije izmišljena vakcina, neko novo OVO koje je proizvelo ONO. Zato jedna mala sugestija (i molba) kreatorima i kreauturam­a takozvanog javnog mnjenja. Ako vam je do uriniranja, urinirajte, ali šarajte malo! Ako vam je do čupanja grkljana, čupajte ih, ali na izvršnim i glavnim odborima, konvencija­ma i u stranačkim prostorija­ma! Ako vam je do državnih udara, izvodite ih do mile volje u kontrolisa­nim uslovima! Ako vam je do parova, parite se, ali mimo nas! Ako vam je do zadruga i majmuna, razvijajte to zadrugarst­vo, ali ne uvlačite ostale u taj kavez! Ako vam je do tvitovanja i tviteraja, tviterajte se, ali nas poštedite izveštaja. I na kraju, ako biste da podelite muku i frustracij­e, preskočite neki put televiziju. Probajte sa manastirom ili crkvom - tamo još rade ispovedaon­ice!

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia