Blic

Tri teorije o ubistvu advokata

Advokatski pripravnik iz Jagodine Nemanja Stojanović (27), sin poznatog advokata Miroslava - Mikija Stojanović­a, ubijen je juče oko tri sata posle ponoći u klasičnoj sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo.

- bojana bogosav, goran jevremoviĆ

Kako je za „Blic“naveo portparol Višeg javnog tužilaštva u Jagodini Nenad Necić, ubistvo se dogodilo u 2.45 sata ujutru u Ulici braće Dirak kada se advokat vraćao kući.

Ubica ga je sačekao skriven ispred ulaza u zgradu i, kada je naišao advokat, ispalio četiri hica. Pretpostav­lja se da su prvi hici Nemanju pogodili u srce ili veći krvni sud, zbog velike količine krvi ispred zgrade. Potom ga je ubio sa dva hica u glavu.

Pucnjavu je čuo jedan od stanara zgrade i odmah alarmirao policiju.

- Policijski službenici izašli su brzo zajedno sa dežurnim tužiocem na lice mesta, gde je obavljen uviđaj. Intenzivno se radi na prikupljan­ju dokaza navodi Necić.

Ubijeni mladić bio je sin poznatog jagodinsko­g advokata Miroslava - Mikija Stojanović­a, koji je u Jagodinu došao iz Prizrena.

Baš u poslovima njegovog oca traži se potencijal­ni motiv za ubistvo.

Kako saznajemo, stariji Stojanović radio je na slučajevim­a na Kosovu, a na sudu je zastupao i Albance. Postoji sumnja da je neki od ovih slučajeva bio motiv za ubistvo sina advokata, kao opomena i kazna starijem Stojanović­u.

- Ubistvo je urađeno profesiona­lno u klasičnoj sačekuši. Stojanović je bio uzoran mlad čovek, nije bio problemati­čan. Bio je advokatski pripravnik kod oca - navodi izvor „Blica“koji je upoznat sa istragom.

Prema drugoj teoriji, advokat je stradao greškom!

Naime, kako pričaju upućeni, u blizini stana u kojem je živeo Stojanović stanuje i nekoliko osoba povezanih sa kriminalom.

- Dva sprata ispod njegovog stanuje jedan jako problemati­čan čovek. Moguće je da je ubica čekao njega, a da je Stojanović stradao jer se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme - navodi naš sagovornik.

Međutim, postoje i indicije da je mladi pripravnik zagrebao po predmetima koji su nekoga pogodili u živac.

U znak protesta advokati u Pomoravlju prekinuli su sa radom, a Advokatska komora poziva na štrajk u petak na dan sahrane.

 ??  ?? pogrešna meta? sumnja se da je ubica Čekao drugu žrtvu, ali da je greškom upucao pripravnik­a
pogrešna meta? sumnja se da je ubica Čekao drugu žrtvu, ali da je greškom upucao pripravnik­a
 ??  ?? ubica je u mladog advokata ispalio Četiri hica
ubica je u mladog advokata ispalio Četiri hica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia