Tri teorije o ubistvu advokata

Advokatski pripravnik iz Jagodine Nemanja Stojanović (27), sin poznatog advokata Miroslava - Mikija Stojanovića, ubijen je juče oko tri sata posle ponoći u klasičnoj sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo.

Blic - - Hronika - bojana bogosav, goran jevremoviĆ

Kako je za „Blic“naveo portparol Višeg javnog tužilaštva u Jagodini Nenad Necić, ubistvo se dogodilo u 2.45 sata ujutru u Ulici braće Dirak kada se advokat vraćao kući.

Ubica ga je sačekao skriven ispred ulaza u zgradu i, kada je naišao advokat, ispalio četiri hica. Pretpostavlja se da su prvi hici Nemanju pogodili u srce ili veći krvni sud, zbog velike količine krvi ispred zgrade. Potom ga je ubio sa dva hica u glavu.

Pucnjavu je čuo jedan od stanara zgrade i odmah alarmirao policiju.

- Policijski službenici izašli su brzo zajedno sa dežurnim tužiocem na lice mesta, gde je obavljen uviđaj. Intenzivno se radi na prikupljanju dokaza navodi Necić.

Ubijeni mladić bio je sin poznatog jagodinskog advokata Miroslava - Mikija Stojanovića, koji je u Jagodinu došao iz Prizrena.

Baš u poslovima njegovog oca traži se potencijalni motiv za ubistvo.

Kako saznajemo, stariji Stojanović radio je na slučajevima na Kosovu, a na sudu je zastupao i Albance. Postoji sumnja da je neki od ovih slučajeva bio motiv za ubistvo sina advokata, kao opomena i kazna starijem Stojanoviću.

- Ubistvo je urađeno profesionalno u klasičnoj sačekuši. Stojanović je bio uzoran mlad čovek, nije bio problematičan. Bio je advokatski pripravnik kod oca - navodi izvor „Blica“koji je upoznat sa istragom.

Prema drugoj teoriji, advokat je stradao greškom!

Naime, kako pričaju upućeni, u blizini stana u kojem je živeo Stojanović stanuje i nekoliko osoba povezanih sa kriminalom.

- Dva sprata ispod njegovog stanuje jedan jako problematičan čovek. Moguće je da je ubica čekao njega, a da je Stojanović stradao jer se našao na pogrešnom mestu u pogrešno vreme - navodi naš sagovornik.

Međutim, postoje i indicije da je mladi pripravnik zagrebao po predmetima koji su nekoga pogodili u živac.

U znak protesta advokati u Pomoravlju prekinuli su sa radom, a Advokatska komora poziva na štrajk u petak na dan sahrane.

pogrešna meta? sumnja se da je ubica Čekao drugu žrtvu, ali da je greškom upucao pripravnika

ubica je u mladog advokata ispalio Četiri hica

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.