Blic

Snaga, volja, želja i navijači

Bio je na udaru javnosti pošto je potpisao za crveno-bele, ali je svima zatvorio usta sjajnim odbranama i ponašanjem na terenu i van njega, pa je jedan od najzaslužn­ijih za sjajne rezultate ovog leta.

- V. Ivanović

Milan Borjan ispisuje prelepe stranice u Zvezdin dnevnik sezone 2017/2018. Grupna faza Lige Evrope posle decenije čekanja, liderska pozicija na tabeli Superlige - nije moglo bolje?

- Ima i moje zasluge u svemu, ali za ove uspehe zaslužna je ekipa. Svi moji saigrači i stručni štab. Kockice su se sklopile, ne pamti se ovako dobra rezultatsk­a serija. Drago mi je što sam deo tima, fenomenaln­o je kaže za Blic” Borjan.

Neverovatn­a energija stvorila se među igračima, trenerima i navijača?

- Ovo Zvezda dugo nije imala - da se zna gde ko stoji, kako se pomera i šta treba da radi. To je, naravno, zasluga trenera i hvala bogu što imamo Milojevića da nas vodi. Pripremio nas je savršeno, uz njega smo svi dobili na samopouzda­nju. Ja sam odlično prihvaćen s njegove strane, ali i od saigrača i uprave. Svi su mi dali podršku, a kada golman sve to što sam naveo i dobije, onda pruža maksimum i brani najbolje što može. U Zvezdi me cene i shvatam da sam značajan. To me čini neizmerno srećnim.

BATE Borisov je prepreka koja bi večeras (2105) trebalo da se prekoči?

- Očigledno da Belorusi imaju više iskustva u Evropi. Pojedinci iz naše ekipe osetili su draž većih evropskih utakmica, ali kao klub zaostajemo po tom pitanju za njima. Međutim, motivisani smo maksimalno da se pokažemo u pravom svetlu i pokušamo da vratimo Zvezdu gde joj je i mesto. Očekujem nezgodnu utakmicu, pred navijačima koji prave verovatno najbolju atmosferu u Evropi. U svakom meču nam daju neviđenu podršku, i nema te ekipe kojoj je na “Marakani” može da bude svejedno.

Hoće li “delije” i na proleće da gledaju Evropu?

- Mnogi nisu verovali da ćemo da eliminišem­o iz kvalifikac­ija Spartu, a kamoli Kransodar. A mi smo to učinili. Ovo je ekipa koja može i nemoguće. Duboko verujem da ćemo da prođemo i grupnu fazu. Jesu protivnici za respekt, ali imamo i mi šta da kažemo. Pokušaću da uspem u tome da se naša mreža što manje trese. U 18 utakmica primili smo samo pet golova. To je veliki uspeh ekipe. Gledaćemo da ne primamo golove, a srećom kod nas ima ko da ih postiže.

 ??  ?? siguran izmeĐu stativa: milan borjan
siguran izmeĐu stativa: milan borjan

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia