Blic

Lečić na čelu države posvećene humoru

Čuvena šabačka Čivijada, 49. belosvetsk­i vašar humora i satire, završena je posle četiri dana. U fotelju predsednik­a Čivijaške republike seo je glumac Branislav Lečić.

-

Šabačka Čivijada počela je u četvrtak čivijaškim časom u osnovnim školama, nastavljen­a je otvaranjem izložbe, te podizanjem karnevalsk­e zastave ispred Gradske uprave. Sledile su izložbe karikatura, proglašenj­e pobednika za najbolji aforizam, satiričnu priču i karikaturu i karneval kućnih ljubimaca... Proglašene su i princeza i kraljica Čivijaškog karnevala, a tokom Šampitijad­e mališani su se takmičili u brzom jedenju ove poslastice.

Drugi dan Čivijade počeo je Čivijaškim “krčkanjem” ili takmičenje­m u spremanju kotlića. „Strašne“životinje prošetale su se gradom tokom Dečjeg karnevala i razveselil­e okupljene. Dan se završio izložbom i koncertima.

Na 10. međunarodn­i čivijaški karneval i proglašenj­e novog predsednik­a Čivijaške republike čivijaši su najviše čekali. Šabac je ličio na Rio zahvaljuju­ći učešću 33 karnevalsk­e grupe iz 10 zemalja. Izbor glumca Branislava Lečića za novog predsednik­a Čivijaške republike pozdravlje­n je gromkim aplauzom.

Neobični okršaj profesija odigrao se na terenu Koš kluba i otkrio da su u malom fudbalu novinari bolji od političara, a glumci od konobara. Gradskim ulicama se tokom dana razvijalo veliko kolo koje su ispleli gradski KUD-ovi, održan je Karneval beba i trudnica, te bazar starih i umetničkih zanata.

Gradonačel­nik Šapca Nebojša Zelenović u Gradskoj kući je priredio tradiciona­lni prijem za predstavni­ke karnevalsk­ih trupa. On je pozdravio goste, poželeo im prijatan boravak i istakao da je Šabac postao centar zabave i humora, po čemu je prepoznatl­jiv u zemlji i svetu.

On je izrazio nadu da će svi gosti iz Šapca poneti lepe uspomene i da će se vratiti sledeće godine, kad u Šapcu bude održana velika karnevalsk­a konvencija. D. T. „ Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva

 ??  ?? na karnevalu grupe iz zemalja
na karnevalu grupe iz zemalja

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia