Blic

Zvezda jača od oluje

Tri dana nakon osvojenog boda protiv BATE Borisova (1:1) u Ligi Evrope crvenobeli su maestralni­m golom Mičela Donalda, a onda i Kange u finišu pobedili „zmajeve“sa 2:0.

-

Za crveno-bele utakmica 10. kola Superlige protiv Voždovca nije bila samo prvenstven­a, već nešto mnogo više. Da podsetimo, prošle sezone tri kola pre kraja šampionske trke hrabra četa Ilije Stolice ostvarila je pobedu nad Crvenom zvezdom (3:2) posle čega je ekipa iz Ljutice Bogdana ostala bez titule. Zbog toga su crveno-beli na krovu TC „Stadion“bili veoma motivisani iako su imn kiša i olujni vetar zadavali mnogo problema, a za osvetu se pobrinuo kapiten Mičel Donald golom u 40. minutu.

Posle faula nad Slavoljubo­m Srnićem na 20 metara od gola, holandski vezista namestio je loptu i potom je zakucao preko živog zida pod prečku. To je bio njegov treći pogodak ove sezone iz slobodnog udarca, a Zvezdi je na taj način otvorio vrata ka sedmoj pobedi kojom je zadržala lidersku poziciju na tabeli sa 22 boda.

Znao je kormilar vicešampio­na Srbije Vladan Milojević da ga očekuje teško gostovanje protiv Voždovca, kako zbog činjenice da su „zmajevi“u dosadašnje­m delu prvenstva srušili Partizan u Humskoj, tako i zbog toga što su njegovi izabranici pre samo tri dana odigrali nerešeno protiv BATE-a u Ligi Evrope. Zvezda je od starta meča imala inicijativ­u, ali nisu se tek tako predavali momci iz Zaplanjske ulice. Po kišovitom vremenu na veštačkoj travi lopta u prvom delu igre nije slušala ni jedne ni druge, pa je 1.500 gledalaca ostalo uskraćeno dobrim potezima, ali ne i pogocima, zbog majstorije Donalda.

U nastavku igre Zvezda je imala daleko izglednije prilike. Pokušavali su Srnić, Le Talek i Radonjić, ali je mreža golmana Popovića posle svake šanse mirovala. Sa druge strane pretili su Luković, Duronjić i Ješić, ali je novi gol stigao tek u završnici utakmice.

Konačan rezultat u prvom minutu nadoknade postavio Gelor Kanga posle odličnog prodora i dodavanja sve boljeg Nemanje Radonjića.

Treba reći i da je trener Vladan Milojević ovaj meč iskoristio da odmori nekoliko igrača. Duel su propustili Vujadin Savić i Ričmond Boaćij, Radonjić je odigrao tek poslednjih 20 minuta, dok je na golu lakše povređenog Milana Borjana zamenio Damir Kahriman. A, uprkos tome što su golove postigli Donald i Kanga, kod crvenobeli­h je ponovo jedan od najistaknu­tijih igrača bio Nenad Krstičić, koji je još jednom pokazao raznovrsno­st u svojoj igri i u nekoliko navrata odličnim driblinzim­a vrlo lako probijao domaću odbranu.

Zvezda u sredu gostuje Borcu u Čačku u zaostaloj utakmici šestog kola, a potom 24. septembra dočekuju Vojvodinu, dok Voždovac ide na noge Mladosti u Lučanima.

 ??  ?? tri boda za ostanak na Čelu tabele: radost crvenobeli­h treĆi gol ove sezone iz slobodnjak­a: miČel donald
tri boda za ostanak na Čelu tabele: radost crvenobeli­h treĆi gol ove sezone iz slobodnjak­a: miČel donald
 ??  ??
 ??  ?? oko „delija“bodrilo je zvezdu na „krovu“
oko „delija“bodrilo je zvezdu na „krovu“

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia