Misteriozna prijateljica otkriva tajne

Blic - - TEMA DANA - mihailo joviĆeviĆ

Bliska prijateljica porodice Marjanović, koja zna mnogo o svemu što se dešavalo u njihovoj kući, biće saslušana kao svedok u slučaju ubistva pevačice Jelene Krsmanović, saznaje „Blic“.

Misteriozna prijateljica porodice Marjanović jedan je od svedoka koji su navedeni u krivičnoj prijavi protiv Zorana Marjanovića, muža ubijene pevačice, koja je protiv njega podneta zbog sumnje da je 2. aprila 2016. godine u kanalu pored nasipa u naselju Crvenka u Borči ubio svoju suprugu sa više udaraca u glavu.

Kako saznajemo, veruje se da će njeno svedočenje obelodaniti sve tajne ove porodice. Njen iskaz mogao bi biti ključan u razrešavanju misterije nestanka, a zatim i ubistva Jelene Krsmanović.

“Blic” saznaje da je prijateljica Marjanovića, koja će svedočiti, pre ubistva pevačice provodila dosta vremena u njihovoj porodičnoj kući, veoma je bliska sa celom porodicom, a posebno sa Zoranovim ocem Vladimirom.

- Ta prijateljica svakodnevno obilazi Marjanoviće, a često po ceo dan ostane kod njih. Upoznata je sa svime što se dešava, a u vreme nestanka pevačice bila je uključena u navodnu potragu za njom. Kada je Jelenino telo pronađeno, mesecima je bila u kući od ujutru do uveče - navodi izvor “Blica” upoznat sa slučajem.

Prema indicijama koje imaju istražni organi, kako “Blic” nezvanično saznaje, ovaj svedok zna istinu o ubistvu pevačice, ali je krije.

Takođe, ona će svedočiti o međuljudskim odnosima u kući u kojoj je Jelena Krsmanović živela pre ubistva, ali i o tome kako su se Marjanovići, a pogotovo Zoran, ponašali prema nesrećnoj Jeleni. Očekuje se da iznese i mračne tajne Marjanovića koje su oni vešto pokušavali da prikriju.

Inače, Zoranu Marjanoviću je u četvrtak Viši sud u Beogradu preinačio rešenje o određivanju pritvora, tako što mu je pritvor odredio samo zbog uznemirenja javnosti, dok je ukinuo razlog - opasnost od uticanja na svedoke.

Kako se navodi u rešenju o pritvoru Marjanoviću, Više tužilaštvo “za sada nije opredelilo niti je individualizovalo svedoke na koje osumnjičeni ne bi smeo da utiče”.

Postupajući zamenik tužioca, dakle, i dalje nije razmatrao da li će i koji svedoci biti deo istrage protiv Marjanovića. Istraga će, nema sumnje, pre ili kasnije doći do imena ključnih svedoka, ali u ovom trenutku je očigledno još rano za takvu odluku. Više tužilaštvo je možda i namerno sakrilo odlučujuća svedočenja kako na njih ne bi skrenulo pažnju petorici advokata odbrane. Sve će biti mnogo jasnije posle 6. oktobra, za kada je planiran početak saslušanja svedoka iz krivične prijave, ali i onih koje bi tužilaštvo moglo naknadno da pozove. Tako bi i neki budući predlog za produženje pritvora Marjanoviću, sem uznemirenja javnosti, mogao da sadrži i uslov da osumnjičeni ne utiče na svedoke, ovaj put “opredeljen i individualizovan”.

OSAM SVEDOKA U KRIVIČNOJ PRIJAVI prijateljica marjanoviĆa bila je mesecima u njihovoj kuĆi od ujutru do uveČe pošto je pronaĐeno jelenino telo

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.