Milojević doneo snagu, disciplinu i borbenost

Za samo četiri meseca Milojević je preporodio tim sa “Marakane” i već sada je jasno da su crveno-beli u njemu dobili trenera evropskog kalibra, baš onakvog kakvog su čekali godinama.

Blic - - SPORT - V. Bojčević

Era Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi počela je bajkovito. Iako mu je njegov prethodnik ostavio tim bez glave i repa i sa uništenim samopouzdanjem zbog izgubljene titule, on ga je, kao čarobnim štapićem, za samo 116 dana na klupi pretvorio u kaznenu ekspediciju koja ruši sve pred sobom u Superligi i deli packe po Evropi!

Uostalom, neka brojke govore same. U 20 utakmica pod njegovom komandom, Zvezda je upisala 15 pobeda i samo jedan poraz. A bilo je čak 10 evropskih ispita. Od tih 20 mečeva, njegov tim je primio samo 10 golova. I to po tri od Florijane, na samom početku mandata, i od Krasnodara u Rusiji. Dakle samo četiri na preostalih 18 utakmica! A na čak 13 je mreža ostala netaknuta.

Ali do ovog učinka nije došao slučajno, već povlačeći samo prave poteze. Prvo, napravio je ratnički tim. Sa ubilačkim instinktom. Preko noći je igračima objasnio čiji grb nose i ubrizgao im samopouzdanje. I svakom je našao mesto pod suncem. Izgubljenog Le Taleka vratio je u odbranu i od njega napravio štopera za evropske okvire. Zaboravljenom Srniću je, poput Stojkovića i Savića, udahnuo novi fudbalski život. Radonjiću je verovatno i spasao karijeru. U Donaldu je dobio pravog kapitena, koji dominira terenom. Kangi je dao slobodu, a sve to najviše je naplatio Boaći, za koga se već otima pola Starog kontinenta. Primetićete - svi do jednog su napredovali!

Takođe, pogodio je sa svim pojačanjima. I sa povređenim Jovičićem, i sa Krstičićem, i sa Babićem, koji je odigrao sjajno u Kelnu. Da ne govorimo o Borjanu.

Zvezda opet, posle dugo vremena, pobeđuje sa stilom. I igra lepo za oko, na gol više. Bez respekta prema rivalu. Igra svoju igru, a to je i bio cilj. Pa ko god da je s druge strane. Nije se uplašila ni višestruko bogatije Sparte, odnosno Stramaćonija, ni 80 miliona vrednog Krasnodara, ai u Keln je došla po tri boda. I uzela ih je. Pa je stigla i da posveti pobedu legendarnom Šekularcu. I za to kapa dole.

Malo čudo je već napravljeno. Ali sada sledi Arsenal. I Arsen Venger preko puta. Sve kolokvijume je položio sa najvišom ocenom, deluje spreman i za taj ispit karijere.

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.