Blic

Tavamba: Žalim, plače mi se posle svega

- L. Dumeljić

Dugo će Partizan pamtiti košmar protiv kijevskog Dinama, a napadač Leandre Tavamba za “Blic” kaže da je sve moglo biti drugačije da su imali podršku navijača.

- Izašli smo na teren protiv Dinama silno motivisani i veoma fokusirani zbog čega smo i zatresli njihovu mrežu dva puta, ali mi je veoma teško da objasnim šta nam se desilo u drugom poluvremen­u. Nedostatak iskustva je presudio da izgubimo dobijeni meč. Da smo imali podršku navijača, sigurno bi bilo drugačije. Pobeda se ne bi dovodila u pitanje, a sada treba da izvučemo pouke kaže Tavamba za “Blic”.

On je uz Stojkovića bio najbolji igrač crno-belih.

- Meni je najvažnije da Partizan pobeđuje, a kakav sam ja učinak imao je u drugom planu. Normalno da mi je drago zbog pogotka i asistencij­e, ali ne mogu da slavim jer je moj tim izgubio. Razočaran sam.

“Parni valjak” je kroz istu agoniju prošao na Banjici, ali su se igrači tada trgli i trijumfova­li (4:2).

- Imali smo sličnu situaciju protiv Rada kada smo vodili sa 2:0 posle 45 minuta igre, a oni su nas u nastavku stigli. Tada smo pobedili i trebalo je da naučimo iz te greške, ali očigledno nismo. Trener Đukić nam je na poluvremen­u protiv Dinama rekao da moramo da ostanemo fokusirani i da nastavimo da radimo, ali nas je nedostatak iskustva skupo koštao. Sve bi bilo drugačije da smo pružili partiju iz prvog poluvremen­a, ali nam ovako ostaje samo da plačemo i žalimo.

Tavamba je jedino pohvalio golmana Stojkovića.

- Za poraz je čitav tim kriv. Imali smo priliku za trijumf, ali nismo uspeli.

 ??  ?? tavamba je bio retka svetla taČka
tavamba je bio retka svetla taČka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia