Tavamba: Žalim, plače mi se posle svega

Blic - - SPORT - L. Dumeljić

Dugo će Partizan pamtiti košmar protiv kijevskog Dinama, a napadač Leandre Tavamba za “Blic” kaže da je sve moglo biti drugačije da su imali podršku navijača.

- Izašli smo na teren protiv Dinama silno motivisani i veoma fokusirani zbog čega smo i zatresli njihovu mrežu dva puta, ali mi je veoma teško da objasnim šta nam se desilo u drugom poluvremenu. Nedostatak iskustva je presudio da izgubimo dobijeni meč. Da smo imali podršku navijača, sigurno bi bilo drugačije. Pobeda se ne bi dovodila u pitanje, a sada treba da izvučemo pouke kaže Tavamba za “Blic”.

On je uz Stojkovića bio najbolji igrač crno-belih.

- Meni je najvažnije da Partizan pobeđuje, a kakav sam ja učinak imao je u drugom planu. Normalno da mi je drago zbog pogotka i asistencije, ali ne mogu da slavim jer je moj tim izgubio. Razočaran sam.

“Parni valjak” je kroz istu agoniju prošao na Banjici, ali su se igrači tada trgli i trijumfovali (4:2).

- Imali smo sličnu situaciju protiv Rada kada smo vodili sa 2:0 posle 45 minuta igre, a oni su nas u nastavku stigli. Tada smo pobedili i trebalo je da naučimo iz te greške, ali očigledno nismo. Trener Đukić nam je na poluvremenu protiv Dinama rekao da moramo da ostanemo fokusirani i da nastavimo da radimo, ali nas je nedostatak iskustva skupo koštao. Sve bi bilo drugačije da smo pružili partiju iz prvog poluvremena, ali nam ovako ostaje samo da plačemo i žalimo.

Tavamba je jedino pohvalio golmana Stojkovića.

- Za poraz je čitav tim kriv. Imali smo priliku za trijumf, ali nismo uspeli.

tavamba je bio retka svetla taČka

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia

© PressReader. All rights reserved.