Blic

Tri srpska kluba u borbi za Jadransku ligu

DANAS KREĆE NOVO REGIONALNO TAKMIČENJE

- J. Medić

Vreme je za Drugu ABA ligu! Danas od 18 časova čast da otvore još jedno takmičenje na Jadranu pripala je košarkašim­a Vršca i Bosne.

U svojoj dvorani u Sarajevu, bivši evropski prvak ekipa Bosne ugostiće tim Vršca. U Drugoj ABA ligi učestvuje 12 klubova, a samo će pobednik izboriti plasman u viši rang takmičenja.

Srbija će u ovoj sezoni imati tri predstavni­ka - Dinamik, čačanski Borac i Vršac, koji se regionalno­g takmičenja domogao preko kvalifikac­ija, a baš ekipi Vladimira Đokića je pripalo to zadovoljst­vo da igra na otvaranju.

Vrščani će u Sarajevu biti oslabljeni pošto stručni štab neće moći da računa na plejmejker­a Koču Jovovića.

- Za sve nas ovo takmičenje je potpuna nepoznanic­a kada je u pitanju kvalitet budućih protivnika, ali trudićemo se da na svakoj utakmici ponovimo partije sa kvalifikac­ionog turnira u Laktašima. Velika je čast igrati protiv nekadašnje­g prvaka Evrope. Bez obzira što je to bilo davno, Bosna je institucij­a evropske košarke, sa velikom tradicijom i pravi je izazov za naš mladi tim. Učinićemo sve da budemo na nivou megdana sa velikim protivniko­m i da pružimo što bolju partiju - kazao je Đokić.

I igrači Vršca jedva čekaju da istrče na teren dvorane u Sarajevu. Posebno je uzbuđen kapiten Miloš Savović.

- Nekadašnji prvak Evrope je velika inspiracij­a za nas, a svi igrači Vršca jedva čekaju da istrče na teren kako bi dali maksimum. Radili smo naporno celo leto i ne pada nam na pamet da bilo kome prepustimo bodove bez velike borbe do poslednjeg atoma snage.

Ostali srpski klubovi igraju sutra. Borac gostuje Ohridu (17), dok Dinamik čeka Primorsku (20).

 ??  ?? otvaranje sezone u sarajevu: trener vršca vladimir ĐokiĆ
otvaranje sezone u sarajevu: trener vršca vladimir ĐokiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia