Blic

Miru ili smenite ili je nagradite

-

Ako bi se Albert Ajnštajn kojim slučajem podigao iz groba, video bi da je „Pošta Srbije“pravo mesto za primenu njegove teorije relativite­ta. Dokaz za to pružila nam je v. d. direktora Mira Petrović, koja je uspela da dokaže da je isplata penzija u zakonski propisanom roku relativna kategorija koja zavisi samo od njene volje i da se termin isplate može menjati po njenom ćefu. A njen ćef je bio i izbor firme koja nije osposoblje­na da na vreme distribuir­a novac i to za ljude za čiji se status deklarativ­no zalažu ona i njena partija. Ali partijska ideologija je relativna stvar u poređenju sa ličnim interesima, a oni u ovom slučaju nisu mali jer je reč o poslu vrednom dva miliona evra, koji je ona dodelila firmi koja ne ispunjava neke uslove tendera.

Reklo bi se da je reč o malom propustu, ali u praksi je to - velika pljačka!

Naoko bi se reklo da je reč o malom propustu, ali u praksi je to velika pljačka jer je umesto državnih, zastupala lične interese koji će „Poštu“koštati i novca, ali i poverenja penzionera.

Da nije otkrivena od „Blica“, možda bi autorka pomenutog patenta Mira Petrović mogla da ga predstavi kao revolucion­arno otkriće u kategoriji „kako uništiti sopstvenu kompaniju“. Nagrada za tako nešto doduše još nije utvrđena u svetu, ali ako je suditi po izumima srpskih partijskih direktora, gde i ona spada, možda se i uvede. Ako do toga dođe, sigurno je da će je direktorka „Pošte“i dobiti.

Pitanje je samo da li će je lično primiti jer ujdurma koju je u javnosti izazvala ova afera nagoveštav­a da bi bilo normalno da umesto nagrade dobije kaznu od više godina robije ili bar smenu sa direktorsk­og mesta. To su pravila koja bi se primenila u svetu, ali ovo je zemlja Srbija gde, ako se primeni teorija relativite­ta na druga člana, onda se rezultati istrage mogu promeniti. Ako do toga dođe, onda je jasno da smo na rubu propasti i da je partijski nameštenik u „Pošti“Mira Petrović uspela da i Ajnštajnov­u teoriju relativite­ta dovede do apsurda. Kakva bi to onda ironija bila!

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia