Blic

DANICA NIJE ŽELELA DA BUDE PRINCEZA

RODITELJI SUPRUGE FILIPA KARAĐORĐEV­IĆA OTKRIVAJU ZA „BLIC“ Gotovo sve devojčice kao male zamišljaju da nose krunu, a Danici Marinković, ćerki poznatog slikara Cileta Marinković­a i Bebe Marinković, pre nedelju dana se ostvarilo da bude deo kraljevske porod

- marko srejiĆ

SKORO DA SAM ZAPLAKAO I PAO KADA MI SE ĆERKA UDAVALA, TAJ MOJ DOŽIVLJAJ JE NEOPISIV, KAŽE SLIKAR

- Ona je bila drugačija jer je rasla u slikarskoj porodici, njoj je sve bilo dostupno. Ona se tako osećala i kod svog oca slikara koji ju je tako slikao. Nikada nije sebe gledala tako na taj način, bila je jednostavn­o drugačija - otkriva za “Blic“mladina mama Beba Marinković.

Ipak, iako nikada nije zamišljala sebe u toj ulozi, Danica će se, kako ističu njeno roditelji, i te kako snaći u svim obavezama koje bude imala kao deo srpske kraljevske porodice.

- Neće njoj to biti teret, ona ima tu energiju i snagu umetnosti. Danica je staložena devojka koja će moći to da nosi.

Princ i princeza trenutno su na medenom mesecu u Grčkoj, a potom se njihov život nastavlja u Londonu.

- Princ je tamo zaposlen i živeće tamo, ali imaju veliku želju da se vrate i žive u Beogradu. Danica će nam mnogo nedostajat­i jer smo izuzetno vezani. Mi smo uvek bili zajedno i kada smo otišli za Pariz, ona je stalno i svuda išla sa nama. Ona je učestvoval­a i u organizaci­ji Ciletovih izložbi pa je i na taj način bila jako vezana za porodicu. Ali imamo Skajp pa će se to nekako olakšati... (smeh) kaže mladina mama.

Kraljevsko venčanje izazvalo je veliku pažnju u javnosti, posebno što je ovo venčanje prvo venčanje nekog člana kraljevske porodice u Sabornoj crkvi od 1922. godine. Beba i Cile Marinković su oduševljen­i kako je sve organizova­no. - Bilo je veličanstv­eno, više od onoga što smo zamišljali, od samog čina, do zvanica, organizaci­je. Princeza Katarina i princ Aleksandar su zaista to uradili na jednom visokom nivou i to mi je drago - kaže Beba Marinković

Mladin tata kaže da je venčanje bilo toliko emotivno da je umalo pustio suzu.

- Skoro da sam zaplakao na venčanju, skoro da sam i pao, jer taj moj doživljaj je neopisiv - kaže Cile Marinković.

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia