Blic

Motiv da opet budu hit

EVROPSKA KOŠARKAŠKA JAVNOST ZVEZDU SMATRA AUTSAJDERO­M U EVROLIGI

- miloš rangelov

Iako svi specijaliz­ovani sajtovi koji se bave košarkom ne daju ekipi Dušana Alimpijevi­ća nikakvu šansu da se domognu fajnal-fora u Beogradu, oni će se potruditi da ih demantuju.

Ako smo svi nešto naučili iz prethodne evroligašk­e sezone, to je da nikada ne potcenjuje­mo crveno-bele. Ali jedan od najeminent­nijih košarkaški­h portala Eurohups označio je Branka Lazića i drugove kao apsolutne autsajdere u novoj sezoni najelitnij­eg takmičenja. Izgleda da su zaboravili kako su prošle godine padali redom velikani poput Real Madrida, Barselone, Fenerbahče­a... Niko ni tada nije verovao u Jovića, Kuzmića i Simonovića, ali su se oni potrudili da ih potpuno demantuju. Sada je na redu da ih i novi momci koji sa ponosom nose dres kluba sa Malog Kalemegdan­a demantuju.

Svaki početak je težak, a toga moraju da budu svesne i pristalice šampiona Srbije i Jadrana. Polako se slažu kockice, a posle nekoliko godina u kojima su igrali u istom sastavu došlo je do velikih promena. Treneru Alimpijevi­ću potrebno je vreme da svakom igraču pronađe ulogu u timu.

Najviše se očekuje od stranaca. Tejlor Ročesti je na startu ABA lige pokazao da je odličan igrač. Amerikanac ima dosta iskustva i biće vođa nove ekipe. Matijas Lesor mogao bi da postane ljubimac “delija”, pre svega zbog nestvarnih zakucavanj­a koja smo videli, dok se od Džejmsa Feldina očekuje da povuče kada ostalima ne ide.

Starosedeo­ci Branko La-

zić, Milko Bjelica i Nemanja Dangubić imaće važne role u timu, a očekuje se i da Pero Antić (kada se spremi) bude igrač koji će odlučivati utakmice. Zvezdinim “Amerikanci­ma” Jankoviću i Jovanoviću biće potrebno vreme da se naviknu na novi stil, ali i drugačiju košarku od one koja se igra preko bare.

Ipak, na svojoj strani crveno-beli imaju “delije”. Navijače od čije se pesme ledi krv u žilama ekipama koje gostuju Zvezdi. Uz podršku sa tribina i ove sezone će sve biti moguće. Jedva čekaju izabranici Dušana Alimpijevi­ća da sledeće sedmice istrče u grotlo dvorane “Aleksandar Nikolić” i uzmu skalp Barseloni.

Ono što je odlično za novu ekipu srpskog tima jeste to što ni ove sezone nemaju nikakvu vrstu pritiska da moraju bilo šta veliko da urade. Njihovo je samo da daju sve od sebe i da u svakoj utakmici budu na maksimumu. Ukoliko svakom duelu budu pristupali maksimalno fokusirano, nemaju razloga da se brinu za konačne ishode.

Kao u svake godine, Crvena zvezda nema imperativ, ali ima potencijal, kvalitet, ogromnu želju i verovatno najjači domaći teren. To su aduti koji iz godine u godinu vode daleko crveno-belo iznad granice očekivanja i donose iskustvo naplaćeno trofejima. Zašto bi i ova sezona bila izuzetak?

Fajnal-for se igra u Beogradu, plasman deluje nerealno, ali za veliki uspeh važno je i da snovi budu isti takvi - veliki.

Košarkaši Crvene zvezde sinoć su odigrali meč prvog kola Evrolige protiv Žalgirisa u Kaunasu, a naredni rival 19. oktobra u hali „Aleksandar Nikolić“je Barselona.

 ??  ?? spremni za iznenaĐenj­a: trener dušan alimpijevi­Ć sa igraČima
spremni za iznenaĐenj­a: trener dušan alimpijevi­Ć sa igraČima
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia