Blic

Bogdan: Nije ništa strašno, dobro sam

KOŠARKAŠ SAKRAMENTA IPAK NIJE DOŽIVEO TEŠKU POVREDU

- V. Tegeltija

NBA sezona još nije počela, a Srbija već ne spava. Razlog su naravno Miloš Teodosić i Bogdan Bogdanović, a poseban praznik su one noći kada se sastanu Teovi LA Klipersi i Bogdanovi Sakramento Kingsi.

U predsezoni, Klipersi su pobedili Kingse sa 104:87, Teodosić je zabeležio osam poena i šest čudesnih asistencij­a, od kojih su se dve našle u pet najboljih poteza večeri. Bogdanović je sa druge strane nanizao 13 poena, ali senku na sjajne partije naših momaka, bacila je Bogdanova povreda.

Teo i Bogdan našli su se oči u oči prvi put u najjačoj ligi sveta. Obojica su radila ono što najbolje umeju, Valjevac je delio asistencij­e kao na tacni, a dva puta je bio precizan sa linije za tri poena i jednom sa distance, dok je Beograđani­n još jednom pokazao da je izraziti šuter. Na terenu je proveo 18 minuta i za to vreme je postigao 13 poena. Bogdan je postigao tri trojke i igrao je u velikom stilu sve do završnice trećeg perioda kada je stao na nogu saigraču Kostasu Kufosu i sa bolnim izrazom na licu napustio parket. Stradao je skočni zglob.

- Nije ništa strašno. Dobro sam - poručio je juče oko podneva po srpskom vremenu, a tokom noći u Kalifornij­i, uz ohrabrujuć­i osmeh Bogdanović za “Blic”.

Bogdan će dakle brzo na teren. On u prvi mah nije mogao da se osloni na nogu punom težinom, ali je i u svlačionic­i hodao uz poruku “da je sve OK”. Podsetimo, Bogdanović je i u Feneru imao problema sa desnim skočnim zglobom. U Istanbulu je zbog toga morao da pauzira nekoliko meseci, ali sada je situacija bolja.

 ??  ?? za minuta poena: bogdan bogdanoviĆ u duelu sa deandreom džordanom
za minuta poena: bogdan bogdanoviĆ u duelu sa deandreom džordanom

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia