Blic

Kokeza je pogodio sa izborom Muslina

-

Bivši selektor Ilija Petković ocenio je da je predsednik FS Srbije Slaviša Kokeza donosio prave odluke i da treba da bude istaknut kao čovek koji je omogućio reprezenta­ciji da se plasira na SP u Rusiji.

- Predsednik Kokeza je došao s velikim negodovanj­em i veoma je mirno, iako je u njega bilo upereno hiljadu strela, bez ikakvih odgovaranj­a radio svoj posao i na najbolji način priveo brod u luku. Mora da se zna ko je glava kuće i gazda, a to je predsednik FSS - rekao je Petković.

On je rekao da je Kokeza doneo “mir u kuću”.

- Kada je došao, doveo je ljude u koje je imao radno i moralno poverenje. Direktor Goran Bunjevčevi­ć i on su dali divan predlog za selektora Slavoljuba Muslina, koji je izabrao stručni štab koji je selektirao igrače. Oni su to uradili na najbolji mogući način. Kokeza je čovek koji je imao poverenje u svoje ljude. Petković je dodao da sada ne sme da bude “nikakve euforije”. - Nikakve euforije ne sme da bude. Predsednik se nije mešao u sastav tima, nije imao tih ambicija, već je pustio selektora da na najbolji mogući način radi. Ovo je jedan od najoptereć­enijih vremenskih prostora, ali najlepši jer ste se plasirali i sve je lepo, široko i nasmejano. Imamo sindrom da mi Srbi uvek pokvarimo pri kraju, treba da se izvuku pouke iz svih negativnih momenata sa prošlih svetskih prvenstava. Muslin je pametan čovek i napraviće celu organizaci­onu šemu s kojom ne bi trebalo da ponovi ono što smo mi ponavaljal­i na prethodnim takmičenji­ma - dodao je Ilija Petković.„

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia