Blic

Partizan položio pred Evropu

Srpskog šampiona već u četvrtak očekuje duel 3. kola sa Skenderbeg­om u Albaniji.

- veljko ivanović

Partizanu je gostovanje Radniku došlo kao zagrevanje za četvrtak (21.05) i meč sa Skenderbeg­om u trećem kolu Lige Evrope. Crno-beli su očekivano izašli na kraj sa domaćinom iz Surdulice (2:0), ali igra ne može da zadovolji trenera Miroslava Đukića pred utakmicu u Elbasanu.

Radnik je ambiciozno ušao u meč, a već u petom minutu je pripretio Milan Purović, ali bivši napadač Crvene zvezde nije bio precizan. Purović je u 15. minutu morao da napusti teren zbog povrede, posle starta Sejdube Sume, kojem sudija Lazar Lukić iz Beograda nije pokazao ni žuti karton.

I samo što je Marković ušao na teren umesto Purovića, Partizan je poveo. Tanasin je u svom kaznenom prostoru nepropisno zaustavio Tavambu i sudija Lazić je svirao penal. Neumoljiv sa bele tačke bio je Suma.

Partizan je posle gola kontrolisa­o igru, a priliku da duplira prednost imao je Nemanja G. Miletić čiji je šut odbranio golman Ognjen Čančarević.

Do kraja poluvremen­a nije bilo ozbiljniji­h prilika, da bi u 44. minutu bio isključen trener domaćina Simo Krunić, zbog vređanja glavnog sudije.

Drugi deo je počeo uzbuđenjem ispred gola Partizana. Vladimir Stojković je u skoku ispustio loptu, koju je Ivanović poslao iza njegovih leđa. Sudija Lazić je, međutim, dosudio faul nad golmanom Partizana, što je izazvalo proteste domaćih igrača i navijača. Zbog protesta, žute kartone su dobili glavni akteri Stojković i Ivanović.

Suma je posle greške golmana Čančarević­a imao priliku da u 56. minutu potvrdi pobedu, ali je pogodio samo stativu. Aplauz navijača Partizana u 62. minutu dobio je Zoran Tošić koji se oporavio od povrede i pokazao da će biti spreman za meč sa Skenderbeg­om.

Tošić je dva puta iz daljine pokušao da ugrozi Čančarević­a, ali je bio neprecizan. Ipak, reprezenta­tivac je postigao gol i to u 89. minutu, kada je bio precizan iz penala. Pre toga, Ožegović je nepropisno oboren.

- Važno je da smo osvojili tri boda. Sada nas očekuje težak meč u Albaniji protiv Skenderbeg­a, koji je takmičarsk­a erkipa. Ali i mi smo takvi, pa idemo tamo da se nadigravam­o i da pokušamo da zabeležimo pobedu - rekao je trener Partizana Miroslav Đukić.

 ??  ?? pobeda nad radnikom kao prava uvertira za skenderbeg: zoran tošiĆ
pobeda nad radnikom kao prava uvertira za skenderbeg: zoran tošiĆ

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia