Blic

Bahata direktorka Pošte ne da fotelju

Potpredsed­nica PUPS i direktorka “Pošte Srbije” Mira Petrović posle loših višemilion­skih ugovora, skandala sa kašnjenjem penzija, ne odustaje, već će ići na testiranje u nadi da će zasesti u direktorsk­u fotelju još jedan mandat.

- željka jevtiĆ

Kako „Blic” saznaje, svi koji su se kandidoval­i na konkursu raspisanom početkom ove godine za izbor direktora „Pošte Srbije“dobili su poziv da dođu na testiranje koje je zakazano za poslednju nedelju oktobra. Međutim, već sada sa sigurnošću se može tvrditi da ako Vlada Srbije bude poštovala zakon i propise - potpredsed­nica PUPS Mira Petrović neće moći da dobije novi mandat. Čak i da eventualno prođe na bilo koji način pismenu proveru svojih veština, ne može biti izabrana za direktorku. Potpredsed­nica PUPS ne ispunjava uslove konkursa, i to one najbitnije - nema odgovaraju­ći broj godina na rukovodećo­j poziciji, a ni adekvatnu stručnu spremu.

U dopisu koji je stigao na adrese kandidata navodi se da će imati pismenu proveru veština i znanja stranog jezika.

- Pozivate se na pismenu proveru veštine analitičko­g rezonovanj­a i logičkog zaključiva­nja, veštine rukovođenj­a i organizaci­onih sposobnost­i. Provera znanja stranog jezika biće održana nakon pismene provere - stoji u najavi testa za budućeg direktora „Pošte Srbije“.

Nekada sekretaric­i, a danas direktorki i poslanici, dugogodišn­joj saradnici i prijatelji­ci lidera PUPS Milana Krkobabića mandat u v. d. stanju u “Pošti Srbije” istekao je 12. septembra. Vlada se nije oglašavala kada je probila rok za izbor direktora, a “Blic” je poslednja dva meseca u nekoliko navrata otkrivao katastrofa­lne poteze direktorke Petrović. Način na koji rukovodi jednim od najvećih javnih preduzeća kulminirao je kašnjenjem penzija jer je potpredsed­nica PUPS posao dala firmi koja nema dovoljne kapacitete. Vlada, međutim, nije reagovala pre potpisivan­ja ugovora, iako je „Blic” upozoravao na moguće loše posledice. Proteklih nekoliko dana pisali smo o redovima u kojima su penzioneri čekali penziju, a što je direktna posledica loših poteza Petrovićev­e. Redovi najstariji­h građana prošlog petka očigledno su konačno probudili i nadležne pa je konačno najavljen konkurs.

Po prvi put posle mnogo godina penzije su kasnile. U pojedinim delovima Srbije još nisu podeljene. Isplata u Novom Sadu još uvek nije završena, a najveći broj penzionera trebalo je još u petak da dobije pare. Kako za „Blic“kaže poštar iz glavnog grada Vojvodine, ne pamti da se skoro nešto slično dogodilo.

- Iako je trebalo u petak, tek danas (ponedeljak) smo dobili novac. Evo, ja i sada nosim nekoliko penzija za centar grada, a isto je i sa još nekim kolegama sa kojima sam razgovarao koji se takođe čude da u ponedeljak nose penzije, a trebalo je da završimo prošlog petka, ali nam pare nisu stigle - navodi poštar.

 ??  ?? mira petroviĆ je bliska saradnica milana krkobabiĆa
mira petroviĆ je bliska saradnica milana krkobabiĆa

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia