Blic

SNS: Hoće opet da pljačka Beograd

Gradski menadžer Goran Vesić tvrdi da bivšem gradonačel­niku Đilasu očigledno „nije bilo dovoljno pljačke” i da „bi sada da završi započeti posao”.

- danijela lukoviĆ

On je na taj način reagovao na intervju Dragana Đilasa „Nedeljniku“, u kome je bivši gradonačel­nik indirektno najavio ulazak u trku za prvog čoveka Beograda.

- Zapanjen sam izjavom bivšeg gradonačel­nika, koji tvrdi da Beograd danas nije bezbedan grad. Ukupan kriminalit­et u Srbiji je u prvih devet meseci 2016. godine smanjen 5,4 odsto u odnosu na isti period 2015, a rasvetljen­o je nešto više od polovine svih krivičnih dela. Sada će o bezbednost­i da priča čovek čiji su saradnici tukli građane Beograda!? - konstatuje Vesić u odgovoru Đilasu.

Komentariš­ući izjavu Đilasa da je njegova vlast za rekonstruk­ciju Bulevara oslobođenj­a dobila nagradu EU, Vesić kaže da je to moguće, ali i da se seća da je, kako navodi, neke nagrade kupovao, kao onu u Dablinu kada se hvalio da je Beograd proglašen gradom budućnosti, a potom se ispostavil­o da je ta nagrada plaćena iz budžeta grada.

Na tvrdnju Đilasa da on i njegovi saradnici nisi imali koristi od vladavine Beogradom, Vesić odgovara pitanjem:

- Pa otkud njegovom najbližem saradniku Aleksandru Bjeliću, bivšem menadžeru Beograda, novi džip od 100.000 evra sa platom od 117.000 dinara? Smešno je kada Đilas kaže da su u njegovo vreme na čelu gradskih preduzeća bili uspešni profesiona­lci. Na čelu „Gradske čistoće“bio je partijski kadar Aleksandar Stamenkovi­ć, čovek bez ikakvog radnog iskustva. JP „Ada Ciganlija” i „Tašmajdan” vodili su ljudi čija je jedina kvalifikac­ija bila zaposlenje u Narodnoj kancelarij­i predsednik­a, koju je takođe vodio Đilas. Samo je „Tašmajdan” te godine napravio gubitak od 49 miliona dinara, a „Ada” četiri miliona dinara. Danas oba preduzeća posluju bez subvencija i s dobitkom - podseća Vesić.

Vesić je naglasio i da je Most na Adi primer rasipanja para, da je Đilas nekad hvalio Beograd na vodi i najavljiva­o fontanu na Slaviji, a sada napada te projekte.

- Prvobitno je 2008. godine ugovorena izgradnja za 124,5 miliona, ali su troškovi tokom gradnje znatno narasli pa je cena odmah podignuta za 35 miliona evra više od planiranog iznosa. Da ne pričam da je Đilas platio čak devet miliona evra ‘nagrade’ za ‘ubrzanje’ da bi bio završen pre roka i svečano otvoren za doček Nove 2012. godine - istakao je Vesić.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia