Blic

Ne plaše se oni mene već sebe

Odlučio sam da koliko mogu pomognem da se propadanje Beograda zaustavi. Najveći uticaj na to kako ću se angažovati imaju moji sugrađani, koji mi svakog dana prilaze na ulici.

-

U svakom slučaju, i ako jesam i ako nisam kandidat za gradonačel­nika, mogu da govorim šta mislim da treba da se radi u Beogradu. Kao što sam napisao šta mislim da treba da radimo u srpskoj ekonomiji. Zašto vaša kandidatur­a izaziva toliko pažnje vlasti?

- Mnogo ljudi mi govori da je to zato što me se plaše. Mislim da greše. Mislim da je razlog to što se plaše sebe jer znaju koliko su malo i loše u Beogradu radili prethodne četiri godine. Potvrdili ste da ste dobili informacij­e da vam prete hapšenjem ukoliko se kandidujet­e. Odakle te informacij­e?

- Mogu da kažem da je informacij­a koja se pojavila u medijima tačna i da način na koji mi je preneta govori koliko je ova vlast bahata. I koliko misle da će zauvek biti vlast. A da li vas je uplašila? - Znam šta sam i kako sam radio i potpuno sam miran i spokojan. Pogađa me samo kada progone moje saradnike i prijatelje, kada nevine ljude drže u pritvoru mesecima. Upravo ovih dana pokušavaju na svaki način da za izmišljenu aferu „Bulevar” ljudima sudi Specijalni sud iako se taj sud još pre dve godine oglasio nenadležni­m; iako je optužnicu Višeg suda Apelacioni brutalno poništio prihvataju­ći sve žalbe svih advokata... To što smo za Bulevar dobili nagradu Evropske unije od šest miliona evra kao najuspešni­ji projekat te godine u Evropi – nije bitno. Đilas razmišlja da se pojavi na gradskim izborima i neophodno je proizvesti neki slučaj, otpočeti posle četiri godine bar jedno suđenje. Jednoga dana će svi koji su u takvim radnjama učestvoval­i, koji su nevinim ljudima oduzimali slobodu, za svoja nedela odgovarati. Kakve su uopšte šanse opozicije na beogradski­m izborima? U koliko kolona opozicija treba da ide pošto se to stalno prebrojava u poslednje vreme?

- U jednoj. Svi mi koji smo opozicija ovakvom vođenju Beograda i koji ni pod kakvim uslovima ne bismo ušli u koaliciju sa SNS treba da se udružimo. Ne mislim samo na stranke već i na sve Beograđane koji tako misle. izvod iz intervjua „Nedeljnika“

 ??  ??

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia