Blic

Kekin saradnik uhapšen s pištoljem U RACIJI PAO ČLAN OZLOGLAŠEN­E GRUPE

Aleksandar Dabić Daba, desna ruka Dejana Stojanović­a Keke, uhapšen je u ponedeljak kada mu je policija u automobilu našla pištolj, saznaje „Blic“.

- Marija Kosanović, Mihailo Jovićević „

Prema nezvanični­m saznanjima, vozilo u kom se Dabić nalazio sa još dvojicom muškaraca, Interventn­a jedinica je zaustavila u rutinskoj kontroli. Prilikom pretresa vozila u ponedeljak uveče, pronađen je pištolj, pa su svi putnici iz automobila privedeni u policiju. Nakon konsultaci­ja, jedan od putnika je pušten, a ostala dvojica su zadržani.

Kako je „Blicu“potvrđeno u Višem tužilaštvu, Dabić je u utorak doveden u kancelarij­u postupajuć­eg tužioca, da bi mu nakon saslušanja bio predložen pritvor do 30 dana - zbog bojazni da će uhapšeni ponoviti delo. U Višem sudu potvrđuju da je Dabiću i drugom uhapšenom sa inicijalim­a S. S. određen pritvor do 30 dana, upravo po osnovu koji je tužilaštvo odredilo.

Aleksandar Dabić dobro je poznat organima gonjenja Srbije. Naime, on je hapšen u okviru „Sablje“nakon ubistva premijera Zorana Đinđića, u najvećoj akciji borbe protiv organizova­nog kriminala u istoriji Srbije. U tom hapšenju, obavljenom 24. marta 2003, iz Kekine grupe uhapšen je još i Mario Milosavlje­vić. Dabićevo ime se i pre toga pominjalo u beloj knjizi kriminala, u kojoj je MUP popisao sve značajnije kriminalne grupe koje operišu u Srbiji. U tom kontekstu, operativna saznanja dovodila su ga u vezu sa pokušajima ubistava Milana Vujanovića i Zorana Lazarevića.

O Dejanu Stojanović­u Keki na beogradsko­m asfaltu se još od devedeseti­h godina ispredaju legende. Deo njegove grupe - koja je prema operativni­m saznanjima policije bila rame uz rame sa zemunskim i surčinskim klanom i grupom „Amerika“- moglo se postati isključivo tako što biste prethodno u dosijeu imali ubistvo ili pokušaj ubistva. Dabić je te uslove, po svemu sudeći, ispunjavao.

 ??  ?? u automobilu daboviĆa pronaĐeno oružje
u automobilu daboviĆa pronaĐeno oružje
 ??  ?? keka volšebno nestao
keka volšebno nestao

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia