Blic

LIJETUVOS RITAS NANEO CRNO-BELIMA DRUGI PORAZ NA STARTU EVROKUPA Partizan još zelen za Evropu

- PARTIZAN U NAREDNOM KOLU GOSTUJE BILBAOU U ŠPANIJI. DUEL JE ZAKAZAN ZA UTORAK (20.30) V. Bojčević „

Tim Miroslava Nikolića pružio je protiv Litvanaca najbolju igru ove sezone, ali su ga mladost i neiskustvo u poslednjim minutima koštali prvih bodova u Evrokupu. Muta: Nije mi krivo, opet ću dati najmlađima da odlučuju!

Košarkaši Partizana doživeli su i drugi poraz u Evrokupu. Posle Albe u Berlinu, tim Miroslava Nikolića je u hali „Aleksandar Nikolić“nadigrao Lijetuvos Ritas, koji je slavio sa 91:80, ostavivši našeg velikana usamljenog na začelju grupe C.

Crno-beli su izgubili dobijenu utakmicu. Vodili su 38 minuta, a onda su sve prosuli u finišu. Brzopleti šutevi, izgubljene lopte i nedostatak iskustva u trenucima kada se lomio meč bili su i ovoga puta faktori koji su vodili do neuspeha. Ipak, sve navijače treba da raduje mnogo bolja odbrana nego na startu sezone, bolji skok, kao i nove odlične partije Patrika Milera (24 poena) i Marka Pecarskog, koji se nije libio da preuzme odgovornos­t kada je bilo najteže. - Većim delom utakmice sam zadovoljan. Igrom i energijom. Hteli smo da pobedimo, čak i sa ovim mladim igračima. Ali, nismo imali igru kada se lomilo. U finišu su počele mnoge individual­ne akcije. Miler je mnoge dao, ali smo ugušili ekipu. Ja to ne volim. Najavljiva­o sam da nemamo velike ambicije. Teško je igrati Evropu sa mladim igračima. Ovo je dobro da se oni bore, da ginu - istakao je Muta Nikolić.

Kao uteha igračima ostaje to što su ih navijači zadovoljni ispratili pesmom: “I kada ne budeš prvi ti”...

- Čini mi se da publika razume šta radim. Dajem šansu mladima da mi odlučuju, ne samo da igraju. Namerno sam to uradio. Znam da će Pecarski dati kad je sam. Treba reći da je on 2000. godište. Moram da imam i rezultate i da forsiram mlade. Fali mi Čakarević, on mi je cela odbrana. Ipak, ne odstupamo od onoga što radimo, ni korak. Dolazi novi predsednik, biće više para - zaključio je Nikolić.

Patrik Miler je mogao da bude heroj, ali mu je ponestalo snage u završnici.

- Ovo je najbolja atmosfera u kojoj sam igrao. Publika me je podigla i stvarno mi se sviđa kakvu smo podršku imali. Krivo mi je samo što sam brzao u finišu, trebalo je da usporim. Ali takve šuteve sam već pogodio mnogo puta. Promašio sam zbog umora. Nekad pogodiš, nekad ne. Ali biće bolje sledeći put - zaključio je Miler.

Partizan u narednom kolu gostuje Bilbaou.

 ??  ?? odigrao sjajno protiv litvanaca, ali promašio možda i kljuČan šut u finišu: patrik miler
odigrao sjajno protiv litvanaca, ali promašio možda i kljuČan šut u finišu: patrik miler

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia