Blic

Vreme je za pobedu

Crveno-beli će večeras odigrati prvi evroligašk­i meč pred svojim navijačima, a u goste im dolaze preporođen­i Katalonci koji su nanizali pet uzastopnih trijumfa na startu sezone.

- jelena mediĆ

Kako samo uživaju “delije” ovih dana... Juče Arsenal na “Marakani”, danas Barselona u hramu košarke. Crveno-bela žurka kulminirać­e večeras (19) u “Pioniru”, u koji se duh Evrolige vraća posle nekoliko meseci pauze. Ranjena Zvezda, uzdrmana sa dva uzastopna poraza od Žalgirisa i Budućnosti, dočekaće zahuktale Katalonce, tim koji ne zna za neuspeh ove sezone i koji je već istakao kandidatur­u za najviši plasman u elitnom takmičenju.

- Barselona je sigurno jedna od četiri najrespekt­abilnije ekipe u Evroligi ove sezone. Dolazi nam u najboljoj mogućoj formi, dominantna je u Španiji sa četiri pobede, a dobila je i Panatinaik­os sa 27 razlike. Sada su iskusni Navaro i Tomić 11. i 12. igrač, a prošle sezone su bili nosioci. Istakli su najveću kandidatur­u za završni turnir, možda i za osvajanje. Ali, imali smo više vremena da se sredimo i spremimo i očekujem reakciju posle poraza u ABA ligi. Očekujem i da nam publika bude igrač više, jer naša atmosfera ne prija protivnici­ma. Svi su “delije” okarakteri­sali kao najteže navijače i niko nije srećan kada igra u Beogradu, pred najboljim navijačima u Evropi - poručio je Dušan Alimpijevi­ć.

Sve ulaznice su odavno rasprodate, tako da će Zvezda u dvorani „Aleksandar Nikolić“imati podršku oko 7.000 navijača.

- Nadam se da ćemo im vratiti pobedom. Ali moramo da budemo pravi svih 40 minuta. Odbrana će biti jedan od najvažniji­h segmenata. Ako je ne budemo igrali, nećemo pobediti. Oni svima mogu da daju 80, 90, pa i preko 100 poena. Mora da se zaustavi igra jedan na jedan. To je prioritet. I odgovornos­t u odbrani šuta.

Alimpijevi­ć je stao u zaštitu mladih igrača.

- Pojavljuje se kritika i ona ne pomaže mladim ljudima. Sećate se iz kakve smo situacije pred novu sezonu krenuli da pravimo tim? Nisam iznenađen i nije prirodno očekivati da mladi igrači odmah odlučuju utakmice. Ne mogu da nauče ako ne greše. Moraju da nose pritisak, nema osuđivanja. No, bez obzira na sve, Zvezda u svakoj utakmici ide na pobedu, pa tako i u ovoj. Ne postoji meč u kome ćemo ići na poraz. Protiv Žalgirisa smo odigrali hrabro, ali smo izvukli pouke iz poraza. Bio bih zadovoljan kada bismo pobedili - završio je trener Zvezde.

Barselona je u prvom kolu na svom terenu pregazila Panatinaik­os sa 98:71, u meču koji su obeležili Francuzi Kevin Serafen (24, 9 sk), Adrijan Moerman (16, 11 sk) i Tomas Ertel (10, 9 sk).

Odličan posao odradio je i Barsin Branko Lazić, mađarski reprezenta­tivac Adam Hanga, koji je opravdao titulu najboljeg defanzivca Evrolige.

Crveno-beli će posle meča sa Barselonom gostovati Himkiju narednog utorka, a dva dana kasnije dočekuju Makabi pred, verujemo, 20.000 navijača u Areni.

 ??  ??
 ??  ?? BARSELONA ĆE VEČERAS POSTATI PRVI TIM KOJI JE ODIGRAO 400 UTAKMICA U EVROLIGI
BARSELONA ĆE VEČERAS POSTATI PRVI TIM KOJI JE ODIGRAO 400 UTAKMICA U EVROLIGI
 ??  ?? trener dušan alimpijevi­Ć kaže da Će protiv barselone odbrana biti u prvom planu
trener dušan alimpijevi­Ć kaže da Će protiv barselone odbrana biti u prvom planu

Newspapers in Serbian

Newspapers from Serbia